Udrulningen af fibernettet slår rekord i Danmark

10 måneder siden

Udrulningen af fibernettet slår rekord i Danmark

Fibernettet er på få år blevet danskernes foretrukne internet. Særligt under corona-krisen mærkede flere og flere danskere vigtigheden i at have et hurtigt og stabilt internet i hjemmet, der kan håndtere både hjemmearbejde, videokald på Teams og streaming – samtidig.

Ved udgangen af 2021 havde danskerne i alt 861.000 fibernet-abonnementer, hvilket er en stigning på imponerende 134.000 fra året før. Og tilslutningen til det nye internet er forsat stødt stigende.

Fibernettet styrker den digitale infrastruktur i Danmark

Fibernettet bliver beskrevet som fremtidens internet. Forbindelsen er hurtigere og mere stabil, og det er generelt langt bedre stillet til at kunne håndtere det stigende behov for digitalisering – ikke kun i Danmark men også globalt set. Siden teknologien blev udviklet, har flere og flere lande udrullet det nye internetsignal.

Danmark er godt med i udrulningen af fibernettet på tværs af hele landet. I 2020 havde 72 % af alle husstande og virksomheder mulighed for at blive koblet på fibernettet. Og ifølge en ny politisk aftale, skal alle danskere kunne modtage højhastighedsinternet eller fibernet i 2025.

Vi er godt på vej mod målet. Faktisk foregår implementeringen af fibernet-signalet så hurtigt, at Danmark flere år i træk har modtaget førstepladsen som det land i Europa, der er allerlængst i udbygningen af fibernettet.

Fibernettets potentiale udvikler sig hele tiden

Selvom fibernet er en forholdsvis ny forbindelse, udvikler teknologien sig hele tiden, og potentialet bliver løbende større og større.

Vi er allerede nu i gang med at realisere den næste generation af fibernettet. Det nye fibernet vil på sigt fordoble de hastigheder, som hidtil har været muligt, og du vil i fremtiden kunne til at modtage internet med imponerende 2500 Mbit i sekundet.

Bliv klar til fremtiden med fibernet i hjemmet

Der er ikke nogen tvivl om, at fibernettet er fremtidens internet. Og med tiden vil flere og flere enheder være designet til at modtage fibersignalet. Og det er på mange måder en fordel at opgradere dit internetsignal i hjemmet, hvis du ikke allerede har gjort det.

Der findes flere udbydere af fibernet i Danmark, som tilbyder forskellige muligheder for en fiberforbindelse.

Fibia er en af de udbydere, som har tilbudt fibernet til danskerne i længst tid. De tilbyder udelukkende fibernet til deres kunder og har flere løsninger med forskellige kapacitet, så du kan finde en forbindelse, der passer til dine og familiens internetbehov.

Med fibernet fra Fibia får en fremtidssikker forbindelse, der følger med den digitale udvikling.

Udrulningen af fibernettet slår rekord i Danmark
Udrulningen af fibernettet slår rekord i Danmark