Sådan vælger du det rette bredbånd

3 måneder siden

Sådan vælger du det rette bredbånd

Er du på udkig efter et bredbånd? Så er du landet det helt rette sted. I denne artikel skal vi nemlig se nærmere på, hvordan du vælger det rette bredbånd. Vi kommer blandt andet ind på dit internetforbrug, hvad et bredbåndsabonnement indebærer samt priserne på bredbånd.

Hvad er et bredbåndsabonnement?

Et bredbåndsabonnement er en aftale, som du indgår med en bredbåndsudbyder. I dag findes der i den forbindelse et utal af bredbåndsudbydere, hvilket gør det svært at træffe det endelige valg. Dog er du med garanti interesseret i at finde både det bedste og billigste bredbånd. Derfor tager vi i denne artikel højde for netop dette, når vi ser nærmere på de mange bredbåndsmuligheder.

Et bredbåndsabonnement dækker altså også over en lang bindingsperiode på typisk et halvt år. Her er der også mulighed for at få andre goder inkluderet som for eksempel TV i samme abonnement.

Når du skal vælge den rette udbyder, handler det derfor om at kigge på, hvilket abonnement der passer til dig og dine behov. Her kan du blandt andet bruge en bredbåndstest. Derudover skal du også tage højde for, hvor du bor. Det er nemlig sådan, at du ikke får samme forbindelse over hele landet. Derfor , at du måler din internethastighed på tjekditnet.dk.

Det er Energistyrelsens hjemmeside. Den giver dig mulighed for at måle din nuværende bredbåndshastighed, så du efterfølgende bedre kan vurdere dine behov. Du indsætter din adresse, og derefter vælger du, hvilken teknologi du måler din internethastighed på.
Denne bredbåndsmåler måler blandt andet hastigheden af data. Det vil sige, hvor hurtigt du kan få data fra internettet, og hvor hurtigt du kan få data ud på internettet.

Billigt bredbånd

Næste skridt er at tage stilling til, hvor mange Mbit/s du rent faktisk har brug for. Mbit/s er antallet af megabits i sekundet, som afslører, hvor hurtig din internetforbindelse er. Desto flere Mbit, desto hurtigere vil din internetforbindelse være.

Streamer du meget, og er I mange, der bruger internettet i husholdningen, anbefales det, at I vælger mellem 20-49 Mbit/s. Streamer i HD-film og online-computerspil på samme tid, anbefales det, at I vælger mellem 50-100 Mbit/s. Streamer I store mængder af data, er 100 Mbit/s ideelt til flere familiemedlemmer.

Selvom du er på jagt efter et billigt bredbånd, betyder det ikke, at du også får et dårligt internet. Priserne på dit bredbånd afhænger også af, hvor du bor henne. Nogle steder er nemlig dyrere end andre.

Derudover vil prisen også altid afhænge af hastigheden. Derfor er det også vigtigt, at du tjekker op på dit internetforbrug, så du effektivt kan vurdere, hvilken hastighed du har behov for.  På den måde kan du tage stilling til, om din hastighed skal være højere eller lavere.

Prisen kommer også an på, om du vælger bredbånd coax eller fiberinternet. Begge internetforbindelser er blandt de hurtigste på markedet, men det er dog ikke alle husstande, der tilbyder disse typer. Husk desuden at holde øje med tilbud på bredbånd, så du kan få en god pris ved køb af dit næste bredbånd.

Sådan vælger du det rette bredbånd
Sådan vælger du det rette bredbånd