Sådan placerer du routeren optimalt

5 år siden

Sådan placerer du routeren optimalt

Korrekt placering giver bedre forbindelse

En trådløs router er utrolig smart, den er uundværlig, den er frelsende, men den er også grim. Dette faktum er klart for mange, og derfor ønsker man sjældent, at routeren får en central placering indenfor hjemmets trygge vægge. Ledningsrodet kan være træls at bakse med, og derfor gør mange den fejl at gemme routeren væk. Dette er godt for designet af dagligstuen – men det er rigtig skidt for din trådløse forbindelse! Hvis du vil have den optimale, trådløse forbindelse, så bør du placere routeren centralt i hjemmet. Dette giver signalet de bedste forudsætninger for at nå mest muligt rundt i hjemmets mange rum.

De bedste råd, når du skal finde routerens optimale placering

  • Først og fremmest bør du placere din router centralt i hjemmet. Den centrale placering giver kortere vej fra router og til enhed i hele huset, og dette styrker internettets stabilitet og ikke mindst forbindelsens hastighed.
  • Du bør aldrig placere din router på gulvet! En router giver den bedste distribuering af signalet, hvis den bliver placeret så højt som muligt, og du får dermed den længst mulige rækkevidde, hvis routeren f.eks. står på toppen af et skab.
  • Giv din router masser af plads! Routerens signal er sjældent særlig gode venner med vægge og forskellige genstande af metal, og derfor bør du give routeren masser af plads at boltre sig på.
  • Undgå at lave det berømte ”teknologihjørne”! Hvis du placerer alle dine elektroniske enheder i det samme hjørne, så bliver din forbindelse forstyrret fra alle sider. Derfor bør du undgå at stille routeren sammen med f.eks. telefoner og computere.
  • Hold din router fra evt. varmekilder! Routere og radiatorer starter muligvis med det samme bogstav, men derudover er forholdet mellem de to i høj grad lagt på is. Routeren præsterer dårligere, hvis den står et varmt sted, hvor der forekommer fugt – og den duer heller ikke til temperatursvingningerne fra f.eks. vindueskarmen. Beskyt derfor din router mod varme, støv, fugt og temperatursvingninger!

Hvis du holder dig til de ovenstående råd, så bliver du belønnet med en stabil internetforbindelse, hvor routeren præsterer, som den er købt til at gøre. Læs her en god guide til routere.

En videogennemgang af den korrekte placering

Vi har fundet en god og simpel videoguide til den korrekte placering af din router, som er udarbejdet af YouSee. Her kommer de med deres indspark til placeringsproblemet, og videoen er et godt indblik i vores ovenstående råd!

Hurtigtinternet.dk er din vej til hurtigt og billigt bredbånd! Du søger blot efter en forbindelse, der svarer til dine behov, og vores søgemaskine vil herefter liste de bedste og billigste udbydere på markedet. Dermed vil du garanteret finde den bedste forbindelse til dine behov på hurtigtinternet.dk!