Sådan kommer du i gang med 5G

8 måneder siden

Sådan kommer du i gang med 5G

Har du endnu ikke fået 5G, men vil du gerne i gang med det, kan vi give dig en god og hurtig vejledning til det her.

Vælg en udbyder der kan give dig 5G

For at komme på 5G netværket, kræver det jo blandt andet, at du vælger et teleselskab, der har 5G master i Danmark. De første til at tilbyde 5G i Danmark var TDC/YouSee og de teleselskaber, der opererer på deres netværk. Så vil du gerne være sikker på at få en god 5G forbindelse, kan det være en god idé at tjekke op på, hvem der på nuværende tidspunkt er klar til at tilbyde dig 5G. Det er nemlig ikke nødvendigvis endnu alle teleselskaber, der er klar til at kunne give dig en 5G forbindelse.

Er din mobil 5G klar?

Dernæst er det jo også essentielt, at du har en mobil, der kan komme på 5G. Har du en ældre smartphone, er den med stor sandsynlighed ikke kompatibel med 5G, og så kan det være en rigtig god idé at skifte din mobil ud, hvis du gerne vil have glæde af 5G. Mange af de nyeste smartphones har dog mulighed for at komme på 5G netværket, og det er ikke kun i de dyreste modeller. Derfor skal du ikke være bange for, at du behøver at købe en meget dyr iPhone eller Samsung mobil for at få 5G. De billigere modeller har det efterhånden også.

Få mobilt bredbånd med 5G

Du har jo i dag også mulighed for at få mobilt bredbånd med 5G. Det kræver dog, at du har en router, der er kompatibel på 5G netværket. Mange af de mobile routere, der er på markedet i dag, kan kun køre på 4G, men det kan lade sig gøre at få 5G routere.

Du skal dog være opmærksom på, at der lige nu ikke er særlig mange 5G routere på markedet, og derfor er prisen på dem stadig en del højere, end når det kommer til 4G routere. Lige nu koster den billigste 5G router et par tusind kroner.

Er 5G nødvendigt?

Det kommer jo an på så meget. Først og fremmest kommer det an på dine behov. For at en mobil kan fungere, er 5G ikke nødvendigt. Men hvis du gerne vil have lynhurtigt internet, næsten oppe på siden af fibernet hastighed, på din mobil, skal du have 5G. 5G kan køre meget hurtigere end forgængeren 4G, ligesom 4G også slog 3G med længder, da det kom på markedet. Men at kalde det nødvendigt er måske ikke korrekt. Men vil du gerne have fornøjelsen af at kunne surfe lynhurtigt på nettet og downloade apps og andet med lynets hast, kan du med fordel skifte til 5G. Så kan du også hurtigt læse mere om tægespray, hvis du har behov for det.

Sådan kommer du i gang med 5G
Sådan kommer du i gang med 5G