Skal du flytte? – Sådan klarer du internettet!

5 år siden

Skal du flytte? – Sådan klarer du internettet!

Nyt hjem – samme gode internetforbindelse!

Når man flytter, så er der ofte en række nye døre, der åbner sig – dette gælder også for din internetforbindelse! Flytningen er en oplagt mulighed for at skifte din internetudbyder ud, hvis du ikke har været tilfreds – men du kan omvendt også vælge at fortsætte med din gode, nuværende udbyder. Dette gør sig måske særligt gældende, hvis du har en række fordele, fordi du har været kunde hos selskabet i mange år og kender deres service ind og ud.

Mange mennesker knytter sig ofte til det trygge, når det kommer til valg af internetudbyder, og vi er faktisk utrolig trofaste overfor de selskaber, vi kan lide. Her kender vi vilkårene og forbindelsens muligheder og begrænsninger, og vi tager trygt selskabet med i flyttekassen på vej ud af døren!

Tag din internetforbindelse med i flyttebilen

I mange tilfælde er det muligt at flytte din internetforbindelse direkte til dit nye hjem uden de store udfordringer; andre gange kan der opstå forskellige komplikationer, der besværliggør flytningen. Af netop denne grund bør du kontakte din udbyder i god tid – og dette gælder uanset, om du vil opsige eller flytte dit abonnement!

Langt de fleste internetudbydere vil gøre meget for at holde på dig som kunde, hvorfor du typisk vil opleve at få de samme fordele, som du har haft før i tiden, når du flytter bopæl. Dette gælder også tit, hvis du gerne vil have ændret lidt på din forbindelse, så den passer perfekt til dit nye hjem. Mange udbydere er tilmed villige til, at lade de nye lejere/ejere overtage dine fordele, når de flytter ind. Dermed kan du selv blive klogere og har mulighed for at gøre andre glade, hvis du kontakter din udbyder i god tid!

Vi vil igen, igen slå et slag for at være ude i god tid: Mange udbydere har ventetid, når der skal åbnes for en ny bredbåndslinje, ligesom der skal en tekniker ud og sætte nettet op for dig. Dermed bør du gøre dig selv den tjeneste at kontakte din udbyder hurtigst muligt, når du skal flytte.

Som tidligere beskrevet kan der være forskellige udfordringer og nye begrænsninger, når du vælger at tage dit internet under armen. Dette kan f.eks. munde ud i et flyttegebyr, der skal betales ved kasse 1, ligesom du ikke altid kan forvente at opnå den samme hastighed, når du flytter til et nyt område. Der er forskellige typer af forbindelser overalt i landet, og pga. ydre udfordringer og distancer kan det være svært at levere den samme hastighed på din nye bopæl. Du kan dog roligt flytte indenfor tæt rækkevidde – her vil hastigheden og vilkårene næppe ændre sig nævneværdigt!

Vores tip: Kontakt din udbyder i god tid uanset anledningen! Hvis du vil have flyttet dit internet med dig eller blot ønsker at opsige dit abonnement, så skal det gøres i god tid. De fleste udbydere har en måneds opsigelsesvarsel – undgå at betale for meget; ring til dem i god tid!

 

Fiberbredbånd kan være svært at flytte

Fiberbredbånd er desværre ikke blevet udbredt til de brede masser i Danmark endnu, og derfor kan det være svært at flytte dit fiberbredbånd. For det første kan du ikke forvente, at dit valgte område overhovedet har muligheden for at modtage fiberbredbånd – eller har planer om at anlægge det. Dette gør det selvsagt umuligt at flytte din hurtige fiberforbindelse med dig. Herudover kan din nye fiberforbindelse blive dyrere end din nuværende forbindelse. Mange har oprettet sig som fiberkunde i forbindelse med en kampagne, der ikke gælder mere, og dermed kan det blive dyrt at oprette fiberbredbånd igen i et nyt område. Fiberbredbånd er smart – men ikke når du skal flytte!

Tjek dækningen på dit mobile bredbånd inden flytning!

Som navnet også antyder, så er der ikke anledning til store problemer, når du skal flytte dit mobile bredbånd med dig – du tager simpelthen bare dit USB-modem med dig. Alligevel er der dog nogle forskellige forhold, som du bør være opmærksom på, inden du blot vælger at flytte dit mobile bredbånd – det er ikke lutter guld og grønne skove!

Som aktiv bruger af mobilt bredbånd ved du sikkert, at der er stor forskel på forbindelsens stabilitet og hastighed afhængigt af, hvor du befinder dig i landet. Dette gør sig også gældende, når du skal flytte, da du ikke bare kan forvente, at forbindelsen er stærk og hurtig i dit nye område. Naturligvis er dette primært relevant, hvis du bruger dit mobile bredbånd i hjemmet, hvor du er afhængig af stabil forbindelse hele tiden!

Du bør tjekke dækningen i det område, du flytter til, før du vælger at flytte dit abonnement med dig. Dækningen er sjældent, som man regner med, og der kan være forskellige forhold, der har stor indflydelse på hastigheden. F.eks. er det ikke altid godt, hvis du flytter mobilt bredbånd fra landet og til byen – i byen er der flere brugere af nettet pr. mast, og de mange bygninger står ofte tæt og spærrer for signalet! Herudover kan belastningen betyde, at du ikke kan opnå den hastighed, som dækningskortet ellers antyder – tag derfor dit mobile bredbånd med og tjek den reelle hastighed i det nye område!

Udover de dækningsmæssige udfordringer, så er det naturligvis vigtigt, at du kontakter din udbyder i god tid inden flytning. De har brug for dine nye adresseoplysninger til deres kartotek – og du kan bruge lejligheden til at spørge ind til både dækning og nye/bedre tilbud. Dermed opstår der ingen ubehagelige overraskelser, når du flytter dit mobile bredbånd fra ét sted til et andet!

Dækningskort

Langt de fleste udbydere har et intuitivt dækningskort, der giver dig det perfekte overblik over den forventede hastighed i netop dit område. Dette bør du tage til efterretning i forhold til, om din forbindelse bør skiftes ud, eller om du trygt kan beholde din nuværende bredbåndsløsning på din nye adresse. Mange typer af mobile bredbånd bruger f.eks. TDCs net; deres dækningskort kan du se her: https://daekningskort.dk/tdc.html

Hurtigtinternet.dk er den letteste vej til hurtigere, billigere og ikke mindst bedre internet! Find det bedste tilbud hos Danmarks bedste udbydere gennem vores smarte søgemaskine, der frasorterer alle de tilbud, der ikke matcher dine behov. Hurtigtinternet.dk giver dig det bedste overblik over den uoverskuelige internetjungle!