Pift badeværelset op med nye bademåtter

1 år siden

Pift badeværelset op med nye bademåtter

Badeværelset er ikke altid det rum, der står først for, når man vil gøre i stand og pifte op. Her prioriterer man ofte de rum, man tilbringer mest tid i såsom stuen, børneværelserne eller køkkenet. Der skal dog ikke så meget til for at friske badeværelset op, og her guider vi dig til, hvordan du kan gøre, så læs med og få gode råd.

Badeværelset kan man også kalde velværeværelset, for de fleste mennesker synes, det er dejligt at være i bad, og her har man en unik chance for at være alene og bare forkæle sig selv. Derfor kan man med fordel søge at gøre badeværelset til et rart sted, hvor det er behageligt at opholde sig.

Bademåtten giver sikkerhed

En ny bademåtte er en lille ting, som kan gøre en stor forskel, og inden vi går videre, vil vi se på bademåttens funktion. Dette simple tilbehør er skabt til at sikre dig mod at glide og falde, når du træder ud af badet, for de fleste bademåtter har et skridsikkert underlag, således at måtten ligger sikkert på gulvet og du ikke risikerer at glide. Fordi man har våde fødder, er man mere udsat, men her hjælper bademåtten altså.

Udover sikkerhed er der også et komfortaspekt ved en bademåtte, for det er dejligt at træde ud på en blød måtte efter det varme bad fremfor et koldt flisegulv. Også derfor vælger de fleste mennesker at have en bademåtte eller måske endda flere i deres badeværelse.

Både brus og karbad

En bademåtte er praktisk både i forbindelse med brusebad og karbad, for i begge tilfælde skal man ud af badet med våde fødder. Har man både et badekar og en bruseniche kan man derfor placere en måtte ved begge, så man er dækket ind uanset hvilken form for bad, man vælger.

I de store byer bor mange mennesker i små lejligheder med ganske små badeværelser, og her kan det være en mulighed at lægge en bademåtte i gangen udenfor badeværelset. Således træder man ikke ud på trægulvet med våde fødder, som i længden kan gøre træet grimt, men i stedet på en dejlig blød bademåtte.

Hvilken form og farve foretrækker du?

Hvilken form og farve, man skal vælge til sin bademåtte, afhænger af badeværelsets indretning og farver. Her kan man med fordel gå efter farver, der enten passer sammen med fliser, klinker og vægge eller eventuelt vælge en kontrastfarve for at skabe liv. Formen kan man også lege med, da bademåtter findes både i runde og firkantede. Har du et hurtigt internet, kan du let finde den helt rigtige bademåtte på en af de mange netbutikker, der fører badeværelsesudstyr.

En gang maling kan gøre en stor forskel

Det er dog ikke kun bademåtter, der kan gøre en forskel, når du ønsker at pifte dit badeværelse op. At sætte nye fliser op er et større projekt, og det bør man gemme til den helt store renovering, men i stedet kan man vælge at male væggene. En gang maling kan gøre underværker, og her kan du overveje, om farven skal skiftes, eller du vil fortsætte med den farve, du havde i forvejen.

Når du skal vælge maling til badeværelset, kan du med fordel tænke i en af to retninger, nemlig enten varme cremefarvede toner som henleder tankerne på velvære eller de mere rene, kolde toner som eksempelvis hvid eller lyseblå som signalerer renhed, hvilket jo netop er det, det handler om, når man går på badeværelset.

Overvej at købe nye gardiner

Når du vil pifte badeværelset op, kan det også være en mulighed at anskaffe nye gardiner i en farve, som passer til fliserne og de nye bademåtter. Grønne planter kan også gøre en stor forskel på badeværelset, og hvis man ikke har en vindueskarm, de kan stå i, kan man hænge dem op i en hængepotte. Her skal man gå efter planter, der tåler et fugtigt miljø og hvis man har et badeværelse uden vindue, bør man gå efter planter, som trives i mørke, da der jo det meste af tiden er mørkt i rummet.

Der er altså flere ting, man kan gøre for friske sit badeværelse op og skabe et nyt look, og med denne lille guide er du godt klædt på til at trække i arbejdstøjet og gå i gang.

Pift badeværelset op med nye bademåtter
Pift badeværelset op med nye bademåtter