Har du styr på, hvilket netværk din bredbåndsudbyder anvender?

2 år siden

Har du styr på, hvilket netværk din bredbåndsudbyder anvender?

Når man er forbruger af internet, er det meget hyppigt, at der er nogle, der har rigtig godt bredbånd, mens andre har bredbånd, der nærmest ikke virker. Men det er nok i virkeligheden de færreste, der overvejer, hvilket netværk deres bredbåndsudbydere anvender.

Og hvorfor er det så vigtigt?

Jo, hvis ikke du er opmærksom på, hvilket netværk din udbyder bruger, kan du nemlig risikere, at du alligevel ender med det samme netværk som før, når du skifter bredbåndsudbyder for at få hurtigere netværk.

Dette skyldes, at du kan risikere, at de to udbydere bruger det samme netværk. Du kan derfor hurtigt ende med at sidde i samme suppedas, som du gjorde, før du skiftede – fordi du ikke tjekkede din udbyders netværk.

Undgå at blive snydt og betale meget mere for dit dårlige netværk, end du burde. Hvis to udbydere bruger det samme netværk, kan du jo lige så godt betale den laveste pris for det.

Hvordan tjekker jeg, hvilket netværk min udbyder anvender?

De fleste internetudbydere benytter sig faktisk af TDC’s bredbånd. Det gør de, fordi TDC længe har haft den bedste dækning i Danmark, og fordi det for mange andre er dyrt og omstændigt at skulle grave ud til egne internetkabler og etablere et helt nyt kabelnetværk. Derfor lejer de forskellige udbydere sig oftest ind på samme netværk.

De seneste år er der dog kommet andre udbydere af netværk på markedet såsom Waoo og Telenor/Telia. Hvis du står mellem to udbydere, der begge har samme netværk, bør du altså altid gå efter den billigste af de to, da det faktisk er det samme produkt, du får ud af det.

Netkablets hjemmeside kan du se en liste over, hvilket net de forskellige danske udbydere bruger og til hvilken pris, og samtidig kan du se, hvem der også udbyder fibernet. Du kan også her se en liste over, hvilke netværk de forskellige mobiludbydere bruger. Sammenlign priser og hastigheder for at se, hvad du betaler for.

Hvis du vil undgå at blive snydt og ende med at betale nye oprettelsesgebyrer mv. for et netværk, der virker på præcis samme måde som det, du havde før, bør du måske, inden du skifter, få styr på, hvilket netværk din bredbåndsudbyder anvender.

Husk, at hvis du har en meget langsom bredbåndsforbindelse, kan det godt have noget at gøre med det område, du bor i. Ikke alle netværk kan nå ud til alle områder, og derfor bør du undersøge, hvordan omstændighederne er for dig og det område, du bor i. Hvis du vil have mest muligt ud af dit bredbånd, bør du altså undersøge, hvilken internetudbyder der kan tilbyde dig det bedste og hurtigste netværk på din adresse.

denne hjemmeside finder du en sammenligning af de danske bredbåndsudbydere, og samtidig kan du her undersøge, hvilke udbydere der er bedst på din adresse.