Mobilt bredbånd vs. Alm. bredbånd – hvad er forskellen?

2 år siden

Mobilt bredbånd vs. Alm. bredbånd – hvad er forskellen?

Skal du vælge mobilt- eller almindeligt bredbånd?

Der bliver reklameret massivt for mobilt bredbånd på tv og internet fra mange forskellige udbydere, og derfor er det naturligvis nærliggende at sammenligne det mobile bredbånd med det almindelige bredbånd. Det er selvfølgelig åbenlyst for enhver, at den største forskel ligger i mobiliteten, men derudover er der også andre fordele og ulemper ved begge typer bredbånd – og dette vil vi gerne se nærmere på her!

Lad os starte med at slå det åbenlyse fast: Hvis du er en person, der bruger meget internet, når du er på farten og har brug for en stabil kilde til internet på f.eks. din computer, så er det mobile bredbånd klart at foretrække. Her får du en transportabel løsning, der bringer bredbåndet ud af din stue og ind i f.eks. toget, og denne frihed er ganske givet fantastisk at have!

Lidt om mobilt bredbånd…

Det mobile bredbånd, som mange forskellige udbydere kan tilbyde, adskiller sig markant fra en normal bredbåndsforbindelse. I stedet for et klassisk og upraktisk modem får du et USB-stik, som du skal sætte i din computer, og som dermed fungerer som en slags bro. Denne bro skal skabes mellem din computer og det simkort, som du sætter i USB-modemmet, og som fungerer som din internetadgang. Det mobile bredbånd fungerer nemlig via telefonnettet, hvor skiftende master hele tiden vil give dig den bedst mulige forbindelse. Du får dermed internet direkte fra masten og i din computer, uanset hvor du er!

Det mobile bredbånd kan dog også bruges i hjemmet, hvor du kan få en speciel type router, som USB-stikket passer i. Dermed kan du dele internettet med alle i hele din husstand, så hele familien kan få glæde af det hurtige mobile internet!

Som med alt andet her i livet er der naturligvis også en stor ulempe ved det mobile bredbånd, der meget ofte kommer med databegrænsning på et vist antal GB data. Dette betyder, at du kan risikere at miste forbindelsen eller at skulle leve med en meget langsom forbindelse, hvis du overskrider denne grænse. Det er naturligvis muligt at få mobilt data uden databegrænsning – men dette er ofte en bekostelig affære!

Hvis du vil læse mere om mobilt bredbånd, så klik ind på vores artikel ”Hvad er mobilt bredbånd?”

Lidt om klassisk, ADSL bredbånd…

Vi vil egentlig ikke skrive så frygtelig meget om ADSL bredbånd her, da der i forvejen er to forskellige artikler her på siden – ”Hvad er bredbånd?” og ”Hvad er ADSL bredbånd?” – som forklarer teknologien mere dybdegående. I bund og grund er ADSL bredbånd dog bredbånd i den helt klassiske forstand: En internetforbindelse gennem dit telefonstik. Her kan du få en række forskellige hastigheder, der alle leveres direkte til dit telefonstik – og der er utallige udbydere på det danske marked, der kan levere denne forbindelse!

Den nye spiller: Fibernet!

Der er også en tredje mulighed for at få bredbånd i dit hjem: Fibernet. Her anbefaler vi i den grad, at du læser vores artikel ”Hvad er fibernet?”, som forklarer denne type bredbånd i dybden. Fibernet beskrives som ”Fremtidens internet”, og denne hurtige internettype begynder langsomt at vinde indpas i Danmark, hvorfor den også lige skal nævnes her!

Hvad er forskellen på mobilt- og almindeligt bredbånd?

Det giver sig selv, at den største forskel på mobilt bredbånd og bredbånd i den mest klassiske forstand er, at den ene løsning giver internet på farten, mens den anden ”kun” fungerer indenfor hjemmets 4 vægge. Dette vejer selvfølgelig højt, når du skal vælge det ene eller det andet – har du brug for internet på farten, så er det mobile bredbånd perfekt!

Den anden store forskel på de to løsninger er mængden af data. Med det mobile bredbånd er du i høj grad begrænset på den mængde data, du må bruge om måneden, mens det almindelige bredbånd sjældent har begrænsninger. Dette betyder, at du ikke bare kan bruge løs af data, når du er hjemme, hvis du har mobilt bredbånd – dette er værd at tage med i overvejelserne!

Hurtigtinternet.dk giver dig mulighed for at finde den bedste og billigste bredbåndsløsning på den lettest mulige måde! Her indtaster du blot dine præferencer og behov, og vores søgemaskine klarer herefter resten for dig. Du kan søge på både mobilt- og almindeligt bredbånd, og det er let for dig at sammenligne bredbånd på hurtigtinternet.dk!