Mobilt bredbånd: Hvor meget data har jeg brug for?

5 år siden

Mobilt bredbånd: Hvor meget data har jeg brug for?

Her er guiden til valg af datapakke på dit mobile bredbånd

Har du brug for en helt ny internetforbindelse, eller ønsker du at være online alle steder i landet? Så er du garanteret rigtig godt tjent med en mobil bredbåndsløsning! En sådan løsning er desværre ikke så billig som almindeligt bredbånd, og derfor er du nødt til at finde frem til den forbrugsgrænse og pris, der passer til dine behov – nøjagtigt som med internettet på din telefon.

En forbrugsgrænse kan være svær at få helt styr på, da ens forbrug sjældent er ens to måneder i træk, og hvis du ikke har haft mobilt bredbånd før, så står du sikkert lidt på bar bund i dit valg. Forbrugsgrænsen begrænser dine udfoldelser på nettet, og det er derfor vigtigt at have 100 % styr på, hvad du forventer af dit mobile bredbånd. Der er f.eks. meget stor forskel på, om du blot skriver mails og arbejder i toget, eller om du fører lange videosamtaler på Skype, og begge disse scenarier kræver naturligvis forskellige forbrugsgrænser!

Du vil hurtigt opdage, at der er oceaner af muligheder, når det kommer til mobile bredbåndsløsninger, og de kommer alle sammen med forskellige forudsætninger og ikke mindst: Forskellige datamængder. Disse datamængder er afgørende for din internetoplevelse, og når data løber op, ja, så ryger internetforbindelsen ofte. Normalt bliver data afregnet pr. måned, og på den måned har du en vis mængde data, som typisk gøres op i GB. Denne grænse nulstilles hver måned, og selvom du bruger ”for lidt data” i én måned, så kan man ikke bare overføre den data til måneden efter. Det er derfor alfa og omega for dit mobile bredbånd, at det passer så godt som perfekt til dit forbrug!

De famøse forbrugsgrænser

Ét af de aspekter, der virkelig adskiller mobilt bredbånd fra resten af internettyperne, er det faktum, at du som udgangspunkt ikke bare kan bruge løs og se den ene film efter den anden. Dette kan sagtens lade sig gøre med en ubegrænset forbrugsgrænse, men denne er særdeles bekostelig og som oftest ikke pengene værd.

Hver gang du bruger din internetadgang downloader eller uploader du data til servere, som sender dig videre til det, som du ville. Det er denne data, som er med til at definere dit forbrug over en hele måned, men der er stor forskel på, hvor meget data de forskellige aktiviteter på nettet kræver. F.eks. skal du kun bruge en relativt lav forbrugsgrænse, hvis du bruger internettet til at tjekke mails eller læse nyheder, hvorimod mange videoer på YouTube eller streaming af tv kræver en relativt høj forbrugsgrænse. Dette skyldes, at video og musik fylder mere end tekst, og denne dataplads skal du betale for at hente ned på din skærm!

Generelt skal du derfor have en høj forbrugsgrænse, hvis du ofte laver datakrævende aktiviteter på din computer. Her kan du den dag i dag få datapakker på op til 100 GB, ligesom nogle selskaber tilbyder næsten ubegrænsede forbrugsgrænser. Dette er dog for langt de færreste, da det er utrolig dyrt, og hvis du er i tvivl om, hvilken forbrugsgrænse der passer til dine behov, så har vi lavet nogle eksempler for dig herunder.

Generelle eksempler på forbrugsgrænser

1 GB data pr. måned:

Et mobilt bredbånd, der har en forbrugsgrænse på 1 GB data om måneden, passer primært til den lidt inaktive bruger, der typisk kun er online 1-2 gange om ugen. Dette kunne f.eks. være henvendt til en, der har et par lange togture om ugen, hvor personen har brug for at kunne arbejde på vejen. Du kan ikke bruge denne datapakke, hvis du ser film og tv på nettet, da din data simpelthen vil blive opslugt med det samme!

1 GB er markedets mindste og ofte billigste datapakke, og med kun 1 GB data om måneden vil du med garanti udnytte denne pakke til fulde. Dermed er der i den grad valuta for pengene – du bruger, hvad du betaler for. Denne pakke vil være særligt egnet som supplement til en normal bredbåndsforbindelse, som f.eks. gør dig i stand til at tjekke mails og arbejde lidt fra sommerhuset eller andet, når du ikke er hjemme.

Alt i alt vil mobilt bredbånd på 1 GB data ikke være det rette valg, hvis der er tale om din primære internetforbindelse. Forbrugsgrænsen vil simpelthen stoppe din internetadgang før månedens afslutning!

10 GB data pr. måned:

Hvis du leder efter en rimelig solid datapakke, så er 10 GB om måneden måske det perfekte abonnement til dig. Med 10 GB kan du være på nettet stort set dagligt, og du kan endda sagtens streame i mindre bidder, f.eks. høre musik med Spotify eller andet i den dur. Pakken kommer dog hurtigt til kort, hvis du gerne vil have en bredere multimedieoplevelse på nettet med film og musik i flere timer om dagen – her når du simpelthen at løbe tør for data før månedens udgang! Alt afhængig af kvaliteten kan man normalt streame tv i mellem 8 og 20 timer med 10 GB data, og dermed kan den godt levere et hyggeligt afbræk i f.eks. sommerhuset eller toget.

Samlet set er 10 GB data et perfekt supplement til en fast bredbåndsforbindelse, da du får utrolig meget frihed og mange muligheder, mens du er på farten. Har du et gennemsnitligt internetforbrug i hjemmet, vil du dog komme lidt i problemer med denne datapakke indimellem.

20 GB data pr. måned:

Med dobbelt så meget data følger dobbelt så meget glæde – og dermed er 20 GB data pr. måned et rigtigt fornuftigt valg for mange! Med 20 GB data kan du sagtens streame meget tv, musik og mange film hver måned, ligesom du endda vil kunne glæde flere af familiens medlemmer med adgang til internettet på samme tid. Du kan altså være relativt meget online hver dag uden at ramme det frygtede forbrugsloft!

Mobilt bredbånd med en datapakke på 20 GB pr. måned er ofte et billigere alternativ til en normal bredbåndsforbindelse – men der følger så også lidt problemer i forhold til stabiliteten med! Vejrforhold og master kan gøre forbindelsen ustabil, men det er på mange måder prisen for at kunne være online overalt.

Alt i alt er 20 GB data pr. måned en rigtig solid datamængde. Langt de fleste brugere vil have svært ved at nå loftet, medmindre de streamer i helt stor stil, og derfor er det også den bedste datapakke til de fleste!

100 GB data pr. måned:

Hvis du er typen, der gerne trækker så meget internet som overhovedet muligt hele tiden, så er 100 GB data den perfekte datapakke til dig! Med 100 GB data får du svært ved at ramme forbrugsloftet, og du kan både downloade, streame og modtage store filer hver eneste dag uden problemer. Dette er en datapakke til de ekstreme internetbrugere, og du skal virkelig være meget online for, at 100 GB kan bruges fuldt ud – du kommer dermed ofte til at betale for mere, end du reelt kan bruge!

100 GB data kan typisk levere ca. 3 timers streaming om dagen i en nogenlunde kvalitet, og dermed vil du sagtens kunne bruge denne datapakke som dit primære bredbånd til hele husholdningen. Det eneste aber dabei er dog, at forbindelsen er mere ustabil end en kablet forbindelse, hvilket sætter nogle grænser i forhold til onlinespil og lignende, der er afhængig af en meget stabil forbindelse.

100 GB data er et overkill for mange, men hvis du planlægger at overgå fuldstændig til mobilt bredbånd, så er det helt sikkert den gode familieløsning! Du kan altså både få bredbånd nok til hjemmet, ligesom du kan tage det med dig overalt – en all-in-one løsning til jer, der slet ikke kan få nok internet!

Hvilken forbrugsgrænse skal du så vælge?

Vi kan naturligvis ikke sige dig, nøjagtig hvilken forbrugsgrænse der er den rette til dig og din familie, men du kan trygt bruge eksemplerne ovenfor til at guide dig på rette spor. Der er f.eks. også mulighed for datapakker mellem 20 og 100 GB – f.eks. 30 eller 40 GB pakker – og der er altså noget for enhver smag. Hvis du vurderer, at familiens behov er på omkring 100 GB, så vi vil dog opfordre dig til at overveje en fast bredbåndsforbindelse med et mobilt bredbånd som supplement.

Det er også vigtigt at pointere, at det langt fra er alle udbydere, der tilbyder mere end de tilstrækkelige 20 GB datapakker, hvorfor det kan være en lidt bekostelig affære, hvis du har brug for en større pakke end dette. Mobilt bredbånd er utrolig smart, og hvis du netop er meget på farten og har brug for masser af internet på vejen, så er det en gennemprøvet og solid løsning!

Du finder nemt dit nye mobile bredbånd her hos hurtigtinternet.dk! Vores søgemaskine er konstant opdateret med de bedste tilbud på mobilt bredbånd, og vi søger efter dine præferencer og behov. Dermed får du det fulde overblik over de forskellige udbydere og deres produkter her på hurtigtinternet.dk!