Langsomt internet? Det kan du gøre

4 måneder siden

Langsomt internet? Det kan du gøre

Langsomt internet? Det kan du gøre
Langsomt internet? Det kan du gøre

Døjer du med langsomt internet, og vil du gerne gøre noget ved det her og nu, har vi her et par gode bud på, hvad du kan gøre ved det.

Med hurtigt internet bliver det jo også nemmere for dig at shoppe online, fx når du skal have nye hvide persienner.

1 – Skift pakke fra din udbyder

For det første kan det være en mulighed for dig at skifte pakke hos din nuværende udbyder. Har du fx en langsom forbindelse hos din nuværende internetudbyder, er det jo en mulighed for dig at opgradere til en hurtigere forbindelse, uden at du nødvendigvis har behov for at skifte til en helt ny udbyder. Det kan som regel gøres online på “min side” hos din udbyder, og effekten kan ske med det samme eller fra næste måned.

2 – Skift til en ny udbyder

Hvis du allerede får den hurtigste forbindelse fra din nuværende udbyder, men du savner endnu hurtigere internet, kan du jo også vælge at skifte til en ny internetudbyder. Der er jo en lang række udbydere af internet i Danmark, så der er gode chancer for, at du kan finde dig en endnu hurtigere løsning fra en af de mange andre leverandører af net i landet. Har du en opsigelse på dit nuværende abonnement, skal du lige være opmærksom på dette, når du skifter til en ny udbyder, så du ikke ender med at betale dobbelt for dit internet.

3 – Skift type af internet

Det kan også være, at du skal til at skifte type af internet, som du får leveret til din bolig. Kører du lige nu på ADSL bredbånd, kan det være, at du skal overveje at skifte over til fiber i stedet for. Det kan også være, at du kører på 4G mobilt bredbånd, og så er det jo en oplagt idé at overveje at skifte over til at køre på 5G i stedet for. Der er jo kommet utroligt hurtigt internet på markedet i dag, så kører du fx ikke på fiber eller 5G, er det bare med at komme i gang, hvis du gerne vil have hurtigt internet.

4 – Få et bedre internetkabel

Sidst, men ikke mindst, kan det også være en idé at kigge på dit kabel, hvis du kører på internet via et netkabel. Har du fx et cat5 netkabel, kan du ikke få en hurtigere forbindelse end 100 mbit/s. Derfor er det vigtigt, at du skifter til fx et cat6 eller cat7, hvis du gerne vil gøre fuld nytte af din forbindelse fra din udbyder. Betaler du fx for 500 mbit/s, men trækker du kun 100 mbit/s, kan det skyldes et for gammelt netkabel, og så er det bare med at få skiftet det ud.