Hvordan vil smartteknologier have ændret vores hjem om et årti?

11 måneder siden

Hvordan vil smartteknologier have ændret vores hjem om et årti?

Vi er allerede i 2020, og vi har endnu ikke flyvende biler, og der er ingen robotter der serverer vores mad. Det er lidt sjovt at tænke på hvordan folk havde regnet med 2020 ville se ud… På den anden side lever vi i et ekstremt globalt forbundet samfund med kraftige lommecomputere, sensorpakkede bærbare enheder og vi er endda på vej ind i Industry 4.0 samfundet. På samme tid har IoT startet udviklingen af Smart Home og Smart Cities.

Hvad der er på vej i de kommende år

Der er tre væsentlige faktorer, der vil bidrage til ændringer i det næste årti. Internet of Things kan ses som et stort antal sensorer og forbundne enheder, der kommunikerer hidtil usete mængder information. Vi har nu avancerede mobilnetværk, der er i stand til at understøtte et så stort net, og vi vil sandsynligvis se 6 og 7G med kæmpe spring i ydeevne og båndbredde. Den tredje søjle, der vil føre os til et avanceret informationssamfund, er betydelige mængder data crunching. Selvom Big Data allerede er en vigtig disciplin inden for it, vil det forbedres dramatisk, med fremskridt inden for maskinlæring og AI-teknologier.

Hvordan alt det vil påvirke vores hjem

Disse teknologier er basen for de smart homes, vi forventer i fremtiden. Lige nu har vi smartphones der kan låses op med biometriske sensorer. Denne funktion vil helt sikkert blive forbedret og oversat med sensorer i en masse forskellige enheder og smarte apparater, der drives af AI. Forestil dig en stue der automatisk justerer belysningen, en computer åbner dit yndlings casino slots spil og en intelligent assistent, der bestiller kinesisk mad. Den AI der står bag smart home hub, lærte alt dette ved at overvåge din adfærd.

Virtual og Augmented Reality er bare sjove festtricks i øjeblikket, men om et par år står du måske med en AR opskrift, der viser dig de præcise trin i dit køkken. Nøjagtig 3D-visualisering sammen med tekst- og lydoverlay bør føre til en lækker middag.

Et andet lag af smarte enheder vil overvåge dit måltid. Hardware såsom en smart ovn er allerede på markedet, hvor avancerede funktioner, som f.eks. automatiske temperaturjusteringer, meddelelser og andre funktioner, hjælper dig med at lave mad.

Underholdning og sundhed

Udviklingen af IoT og wearables har allerede bragt adskillige projekter med sig, der forbedrer overvågning af fjerntliggende og kronisk syge patienter. Med flere sensorer i det fremtidige hjem vil et smart ur eller et avanceret smart rum, overvåge funktioner som blodtryk, glukose, iltniveau og forskellige andre kropsfunktioners udvikling. De smarte enheder vil kunne forudsige problemer tidligere, og være forbundet til sundhedssystemet med meddelelser.

Uanset hvor meget fremtidig teknologi kan forbedre dit hjem eller helbred, synes de fleste brugere at underholdningssystemer er mere interessante. Du synes måske en smartere støvsugerrobot er fed, men hvor mange pixels vil din kæmpeskærm have om ti år? Tendenser peger i retning af højere opløsning – 8k er det næste store hit, men om et årti vil vi være langt længere end det. Sammenfoldelige skærme med nano pixel teknologi kan udløse udviklingen af forskellige former og implementering af skærme.

Selvom 2020 er året hvor Sony og Microsoft introducerer nye spilkonsoller, vil fremtiden bringe problemfri cloud-gaming præcis som brugeren vil have det, i stil med det Netflix og Amazon Prime giver os inden for TV.

Vi kan også forvente hurtig udvikling af mere effektive batterier, bredere implementering af 3D-printere og et skift fra at printe plastdele, til ting som næringsstoffer, mad eller medicin.

Hvordan vil smartteknologier have ændret vores hjem om et årti?
Hvordan vil smartteknologier have ændret vores hjem om et årti?