Hvad er fibernet?

5 år siden

Hvad er fibernet?

Fibernet er fremtidens internetforbindelse!

Fibernet er det nyeste skudt på stammen, når det kommer til lynhurtigt internet, og mange anser fibernettet for en ny inddeling af det traditionelle bredbåndsnet. Faktum er dog, at fibernet på mange måder er vidt forskellig fra det almindelige bredbånd, hvilket vi gerne vil gøre dig klogere på herunder!

Sådan fungerer fibernet

Fibernet er, som allerede nævnt, en helt ny måde at distribuere internet på, hvilket gør det muligt at opnå utrolig høje hastigheder. Dette skyldes, at fibernet bliver ledt gennem såkaldte lyslederkabler eller optiske fibre, som transporterer datasignalerne ved hjælp af lys i stedet for elektricitet. Dette giver et meget upåvirkeligt signal, som simpelthen bare fungerer bedre og hurtigere end de traditionelle kabler! Her er det også værd at bemærke, at fibernet er et såkaldt symmetrisk internet, hvor download- og upload hastigheden er ens. Dette er særligt godt, hvis din husstand kræver meget stabilt internet, der også skal kunne uploade meget data.

Fibernet er ved at blive udbredt rigtig mange steder i landet, men det er dog desværre ikke muligt for alle i hele Danmark at koble sig på det lynhurtige net. Dette skyldes, at de nye kabler skal ligges i jorden, hvilket er meget dyrt for udbyderne. Af netop denne grund vil du derfor hurtigt opdage, at fibernettet først og fremmest er at finde i større byer og områder, hvor der er stor efterspørgsel.

Der er ingen tvivl om, at fibernet vil vinde det store kapløb om, hvilken internethastighed der er hurtigst i fremtiden. Teknologien er nyere, smartere og ikke mindst mere effektiv, og mange af de problemer som ADSL bredbånd indimellem giver kan afhjælpes, hvis man vælger fibernet i stedet. Derfor vil du med en fibernet-forbindelse være godt sikret på internetfronten i fremtiden!

Fordele og ulemper ved fibernet

Vi har allerede været inde på nogle af de fordele, som fibernet kan give dig og din familie, men vi vil dog alligevel gerne opsummere fordelene og den største ulempe for dig herunder. Dette gør det lidt lettere at overskue, om fibernet er den rette løsning til jer!

Med fibernet får du data gennem optiske fibre, der bruger lys til at transportere data frem og tilbage. Dette giver dig høj og stabil hastighed, da data sendes med lysets hastighed. Herudover bliver fibernettet ikke påvirket af, at der er mange brugere på nettet samtidig. Du opnår altså en stor kapacitet, der ikke vil påvirke din hastighed på nogen måde.

Af ulemper kan der på nuværende tidspunkt kun nævnes én: Dårlig tilgængelighed. Fibernet bredes langsomt ud til det meste af landet, men dette kommer til at tage mange år, da der skal være en efterspørgsel og et marked for det – og derfor er det ikke sikkert, at du kan få fibernet i dit område!

I Danmark er der 3 leverandører af fiberledninger, der tæller TDC, Dansk Enegi og Fiber2you. Disse leverandører står for at få ledningerne i jorden, men derudover er der mange forskellige udbydere af fibernet, der bruger disse ledninger.

Hvis du ønsker at finde ud af, hvorvidt du kan få fibernet i netop dit område, så kan du tjekke TDCs dækningskort på følgende link: http://daekning.tdc.dk/privat.html

Hurtigtinternet.dk giver dig det bedste og mest overskuelige overblik over de forskellige bredbåndspakker og fibernetløsninger i Danmark! Du skal blot indtaste dine krav til din kommende opkobling, og herefter tager vores søgemaskine dig i hånden og viser dig de udbydere og pakker, der laver op til kravene. Vi søger altid efter de billigste bredbåndspakker først, og du kan derfor trygt finde dit bredbånd eller fibernet her hos hurtigtinternet.dk!