Hastighedstest

Hastighedstest

Rigtig mange mennesker betaler desværre for en hurtig internethastighed, som de slet ikke får på deres adresse – det er penge lige ud af vinduet! Mange folk har i den forbindelse behov for nogle gode råd til valget af den helt optimale bredbåndshastighed til deres husstand. Den optimale hastighed varierer fra person til person, og den afhænger i høj grad af din nuværende forbindelse, og hvilken betydning denne har for dine behov i det daglige.

Tag en internet speed test herunder og mål din bredbånd hastighed. Du kan både benytte testen, hvis du ønsker at undersøge om du rent faktisk får den hastighed du betaler for. Men du kan også benytte testen til at vurdere dit behov for en ny internetforbindelse. Hvis du føler at din internethastighed er lidt for lav, så tag nedenstående bredbåndstest og gå derefter efter en ny udbyder, som tilbyder lidt højere hastigheder.

Vores hastighedstest gør dig i stand til at finde ud af, hvilken bredbåndshastighed du har lige nu, og den kan måske gøre dig klogere på, hvilken hastighed der passer bedre til dine behov.

DU KAN TESTE DIN INTERNETHASTIGHED HER


Når du har taget vores hastighedstest herover, så kan du hurtigt og simpelt finde ud af, om du betaler for meget for din nuværende internetforbindelse. Dette kræver blot, at du bruger vores smarte søgeværktøj, der giver dig et fantastisk overblik over priserne hos markedets forskellige udbydere. Hvis du er tilfreds med din nuværende hastighed, kan du bruge resultatet til at lede efter den samme hastighed til en billigere pris – er du utilfreds, så kan du søge efter en hurtigere forbindelse. Uanset hvad viser vores søgemaskine markedets billigste udbydere først, således at du let kan få en bedre internetløsning i dit hjem. Læs her flere gode råd til at lave en optimal hastighedstest.


Gode råd til et korrekt resultat i hastighedstesten

Der er mange faktorer, der kan påvirke resultatet af hastighedstesten, og du bør holde øje med disse, hvis du vil have det mest retvisende resultat. Disse inkluderer bl.a.:

Igangværende downloads:

Hvis du er i gang med at downloade forskellige programmer til din computer, eller hvis der kører opdateringer i baggrunden, så vent med at tage hastighedstesten. Disse downloads kan nemlig gøre din testede downloadhastighed meget langsommere!

Trådløse routere:

En trådløs router sender dit internet gennem luften, hvilket betyder, at det kan forringe din internethastighed i vores test. Her er det særligt bygninger med tykke vægge af beton, der kan drille, ligesom du kan sidde for langt væk fra routeren. Sæt dig derfor helt hen til routeren under test – eller tilslut et netværkskabel direkte i din computer i stedet!

Netværksdækningen:

Hvis du vil teste dit mobile bredbånd (enten 3G eller 4G), så kan resultatet afhænge meget af signalets styrke, og om du bevæger dig imens. For det mest retvisende resultat bør du derfor have 4G dækning, ligesom du bør sidde stille, så signalet ikke hopper af og på hele tiden. Du kan finde mange forskellige dækningskort, som giver et godt indblik i dette.

Programmer, der bruger meget data:

Du bør lukke alle de programmer ned, der primært bruger adgang til internettet for at fungere. Her tænker vi særligt på f.eks. online spil, Spotify, Netflix og andre musik- og streamingtjenester.

Flere brugere af netværket:

Internethastigheden kan falde markant, hvis i er flere brugere af nettet samtidig. Derfor bør der kun være én enhed på nettet, når du foretager hastighedstesten, da denne enhed således har adgang til den fulde forbindelse.

Bredbåndsnettets belastninger:

Hvis du bor i byen eller befinder dig et sted, hvor der er mange mennesker samlet, så bør du tage hastighedstesten, når der er færrest mulige om at dele forbindelsen. Dette er typisk i hverdagene, hvor et tidspunkt midt på dagen eller sent om aftenen vil give det mest retvisende billede af internettets hastighed.


Hvor nøjagtig er hastighedstesten?

På grund af de mange ovenstående faktorer, der kan spille ind på resultatet, så er det stort set umuligt at lave en hastighedstest, der er 100 % retvisende. Som beskrevet ovenfor giver vi dig derfor følgende gode råd til at opnå det mest retvisende resultat:

  • Sluk for alle de igangværende downloads, der foregår på din computer.
  • Luk alle de programmer ned, der bruger internetforbindelsen. Her er det især musik- og streamingtjenester, Facebook og lignende, der bør lukkes.
  • Sæt alle andre computere og enheder på netværket på flytilstand eller sluk helt for dem, hvis de kører på det samme, trådløse netværk.
  • Kontrollér dine kabler mellem henholdsvis router og modem – hvis de ikke er monteret korrekt, så bliver resultatet misvisende.

Hvis du følger de ovenstående råd, så kan du regne med, at hastighedstesten er nogenlunde retvisende. I mange tilfælde vil du kunne sammenligne dit resultat med den hastighed, du betaler for, og dermed finde ud af, om der er store afvigelser. På grund af faktorer som f.eks. minimumshastighed, belastning af bredbåndsnettet osv. kan din hastighed variere lidt i løbet af dagen. Derfor anbefaler vi, at du foretager hastighedstesten 3-4 gange, inden du kan konkludere din reelle hastighed!


Hvornår er en hastighedstest en god idé?

Når du overvejer at skifte internethastighed eller udbyder

Hvis du er på udkig efter en ny og hurtigere internethastighed, så er det alfa og omega, at du kender din nuværende hastighed. Ud fra denne kan du vurdere, om du måske bør kigge efter en hurtigere forbindelse, eller om du blot skal lede efter den samme hastighed hos en ny udbyder. Det er herudover også den perfekte mulighed for at presse din nuværende udbyder lidt, hvis du har mod på dette.

Se om du kan få en hurtigere bredbåndshastighed til samme pris HER.

Hvis du synes, dit internet er langsomt og ustabilt

Vores hastighedstest giver dig det reelle billede af den hastighed, som bliver sendt rundt i dit hus. Du kan lave en test flere forskellige steder i huset for at finde den rette placering af din router, eller du kan finde ud af, om din gamle, støvede router måske skal skiftes ud. En hurtig hastighed kan skydes helt i sænk af en langsom router, og her er vores hastighedstest et godt værktøj. Har du behov for en ny router, så husk at læse denne guide til routere først. Her bliver du klædt på til at vælge den rigtige type af router. Du får desuden tips til hvad du skal være opmærksom på inden køb for at du bliver glad for din nye router.

Herudover kan du bruge resultaterne til at finde ud af, om du reelt set betaler for meget for den hastighed, du får.

Du kan bruge vores hastighedstest på mobilen, hvilket gør det nemt og bekvemt at teste din internethastighed overalt!