Fibernet vs. Almindeligt bredbånd – Fordele & ulemper

5 år siden

Fibernet vs. Almindeligt bredbånd – Fordele & ulemper

Fordele og ulemper ved fibernet og almindeligt bredbånd

Mange udbydere på det danske marked gør ikke så meget ud af at fortælle forskellen på almindeligt bredbånd og fibernet, da de mener, at fibernet blot hører under bredbånd som en underkategori. Dette er vi dog uenige i her hos hurtigtinternet.dk, hvorfor vi gerne vil vise dig nogle af de fordele og ulemper, som de to internetforbindelser giver!

Fordele vs. ulemper

Fibernet

Fibernet er det nye skud på stammen indenfor internet og den teknologi, der skal bringe hurtigere internet ind i vores stuer. Dette sker gennem optiske fibre, der bruger lyslederkabler til at bringe data frem og tilbage med lysets hastighed, hvilket er den største fordel ved fibernet: Lynhurtigt internet. Fibernet bruger lys til at transportere din data, og dette kan, sjovt nok, ske ved lysets hastighed, hvilket klart overtrumfer de gamle telefonkabler, der bruges af normale ADSL bredbånd.

Herudover er det en stor fordel, at fibernet er et symmetrisk internet. Dette betyder, at du får lige hurtige download- og upload hastigheder, hvilket er meget gavnligt, hvis du jævnligt uploader store filer – f.eks. video filer – til internettet. Her er det gamle ADSL bredbånd et asymmetrisk internet, hvor download hastigheden altid er højere end upload hastigheden.

Den helt store ulempe ved fibernet er, at det ikke er tilgængeligt overalt i landet. Det afhænger af udbydernes villighed til at ligge kabler i jorden, og hvis efterspørgslen er svag, så er det ikke sikkert, at du kan få fibernet der, hvor du bor. Her er det omvendt en stor fordel ved ADSL bredbånd, at du kan modtage denne forbindelse overalt i landet, da denne forbindelse løber gennem telefonkablerne, der allerede ligger i jorden!

ADSL bredbånd

Som allerede nævnt er ADSL bredbånd et asymmetrisk internet, hvor du ikke kan uploade lige så hurtigt, som du kan downloade. Dette er naturligvis en ulempe ved det klassiske bredbånd, hvis du har brug for netop denne feature; noget, som de fleste almindelige familier ikke har. Herudover er det en ulempe, at det gamle ADSL bredbånd løber gennem gamle kobberkabler, hvilket giver lavere hastigheder, end fibernettet kan levere. Her skal det dog indskydes, at de hastigheder ADSL kan levere er rigeligt til langt de fleste forbrugere!

ADSL bredbånd har også den store ulempe, at de gamle kobberkabler er mere støjfølsomme end de nye optiske fibre. Dermed kan det betyde meget for din hastighed, hvis du bor langt fra centralen, som kablerne løber fra og til. Hertil kan det også tilføjes, at hastigheden på en ADSL bredbåndsforbindelse kan forstyrres, hvis der er mange brugere på samme tid. Dette sker ikke ved en fibernet-forbindelse – den har stor kapacitet hele døgnet rundt!

Konklusion?

Som du sikkert har kunnet fornemme i den ovenstående sammenligning, så er fibernet klart det traditionelle ADSL bredbånd overlegent. Der er ingen tvivl om, at du får både hurtigere og mere stabilt internet, hvis du vælger fibernet, og du får en super kapacitet, der sikrer stabil hastighed hele døgnet. Dette kan den gamle bredbåndsmetode simpelthen ikke leve op til! Omvendt er der den meget seriøse ulempe ved fibernet, at det langt fra er alle steder i landet, man kan benytte den smarte teknologi – og dermed vil den gamle ADSL bredbåndsforbindelse være den bedste mulighed for hurtigt internet landet over i mange, mange år fremover!

Fordele og ulemper ved fibernet

  • Fibernet giver dig den mest stabile og hurtigste internetforbindelse
  • Kapaciteten er enorm: Uanset hvor mange brugere der er på samtidig vil hastigheden være stabil
  • Du kan spille computerspil uden irriterende, hakkende billeder, der gør sejren svær at få
  • Fibernet er desværre ikke udbredt til hele landet endnu – og dette vil tage mange år

Her på hurtigtinternet.dk kan du let og overskueligt finde frem til det bedste ADSL bredbånd eller fibernet, som passer til lige præcis dine behov! Vores søgemaskine bruger dine krav til at sortere alle de unødige tilbud fra – du står tilbage med markedets bedste bredbåndspakker. Dermed finder du de bedste og billigste bredbåndspakker her på hurtigtinternet.dk!