Fiber

Fiber

Behov for super hurtigt Fibernet?

Skal du have bredbånd, er fibernettet den mest moderne løsning, som det ser ud på markedet den dag i dag. Den største fordel og forskel ved fibernet er, at hastigheden er meget højere end når det gælder det almindelige bredbånd, og det er samtidigt med en stabilitet, du ikke får bedre ved andre løsninger.

Bemærk, at fibernet i sig selv bør være mere stabilt end normalt bredbånd, men lige som et fodbold hold ikke er bedre end det svageste led, så er fibernet heller ikke godt, hvis udstyret ikke er. Så er teknologien dårlig, vil fibernettet også være det. Du kan dog godt regne med, at fibernet er leveret med mere stabilitet.
Det er, som det ser ud nu, den bedste løsning på markedet, og det ser ud til, at det vil være sådan i meget lang tid endnu. Således ligner fibernettet den bedste og mest langvarige løsning.

En af de største spillere på markedet for fibernet er Waoo!. Det er de, fordi de tilbyder fibernet gennem deres netværk, men også gennem TDC og Yousee. Det gør dem fleksible, og det sikrer fuldstændig optimal dækning i hele landet.
De har en adressetester let tilgængeligt på deres hjemmeside, og her kan du se, om lige netop din adresse er dækket godt ind.
I Syd- og Sønderjylland er det hovedsageligt Stofa, der leverer fibernettet – og altså ikke Waoo!

Hvad er forskellen på fibernet og normalt bredbånd?

Der er 2 ting, der spiller væsentligt ind, når man taler om forskellen på traditionelt bredbånd og fibernet. Den ene er, at det normale bredbånd leveres igennem kobbernettet. Det medfører, at der tabes meget mere data undervejs, end der gør ved fibernet. Ligeledes giver fibernet muligheden for at sende langt større datamængder afsted end kobbernettet gør – og det er vel og mærke uden, at det påvirker hastigheden.
Hvis du søger en hastighed mellem 50 og 100 Mbit, skal du med stor sandsynlighed se mod fibernet, om end det er muligt at opnå 50 Mbit ved hjælp af kobbernettet og/eller via bredbånd via kabel-TV. Fibernettet er dog stadig at foretrække – potentialet er simpelthen større, og du kender ikke dit behov om nogle år.

Det skal dog nævnes, at så længe du ikke streamer film med høj opløsning eller lignende, vil en standard bredbåndsforbindelse være tilstrækkeligt.
Problemet kan også opstå, hvis du har flere computere på det samme net ad gangen. Det kan kobbernettet ikke altid klare, men helt aktuelt er kobbernettet tilstrækkeligt for langt de fleste. Vi har dog en klar formodning om, at det vil ændre sig i fremtiden.

Fibernet er mere for dig, der er kræsen og efterspørger stor stabilitet og gode hastigheder, og samtidigt er villig til betale ekstra for lynhurtigt internet. Det kan også ofte kræve ekstra nedgravningsarbejde, der vil betyde endnu en ekstraomkostning. Det skal du være opmærksom på, da det ikke altid fremgår hos udbyderne.

Waoo! er og bliver den udbyder, der har lavet den største satsning på fibernettet. Grundlæggende består Waao! af nogle energiselskaber, der har slået sig sammen i forhåbningen om at kunne drage nytte af stordriftsfordele. De  har så gravet fibernettet ned i de områder, de dækker – her er tale om et stort geografisk område.
TDC tilbyder også fibernet, gennem Dongs oprindelige fibernet, men det er endnu ikke noget, de har valgt at lave den helt store satsning på. Du kan faktisk kun få fibernet gennem TDC i nogle områder på Sjælland.
Du kan gennem Bolid:net og Waoo! få fibernet gennem TDC’s netværk – det vil dog medføre en ekstraudgift.

Det er faktisk sådan, at hvis du bestiller fibernet gennem dit energiselskab eller nogle af energiselskabernes bredbåndsselskaber, at det ofte er Waoo!, der vil blive din nye udbyder – helt uden, at du ved det.
På denne side kan du se nogle af priserne. Du skal se det som nogle listepriser, men du bør ikke kunne komme til at betale mere, end det du ser her på siden.


Fibernet sikrer stabilitet

Hvis du har oplevet ustabilt internet og langsomme forbindelser, og egentlig er godt og grundigt træt af det, så vil et valg af fibernet alt andet end lige være en god løsning for dig.
Det er bare mere stabilt, og på den lange bane er det selvsagt en god ting for dig som forbruger.

Du vil være i stand til at føle forskellen sammenlignet med andre bredbåndsløsninger, og det er både set i forhold til stabiliteten, men også i forhold til stabiliteten. Det er lige netop disse to parametre, der vil gøre fibernet til en fuldgod løsning, når du leder efter en ny bredbåndsløsning.

Høj upload

En høj upload er for mange meget vigtigt. Det er noget, du typisk vil få med fibernet, men det er forskelligt hvor høj upload du egentlig får. Det stemmer tit overens med downloadhastigheden, og det betyder faktisk, at du sender ting med samme hastighed, som du downloader.

Du kan derfor hurtigt uploade større filer og ikke mindst masser af billeder, hvilket er en stor fordel, hvis du f.eks. løbende synkroniserer filer online.

Ligeledes hvis du har videosamtaler løbende, vil du mærke den høje upload. I privaten er upload typisk ikke så vigtigt som download er, men dog vil det sagtens kunne mærkes, og privatpersoner kræver efterhånden høje uploadhastigheder

Hvad er prisen på fibernet?

Hvis du leder efter fibernet til dit hjem, så er det vigtigt, at du er klar over, at der er en del udbydere rundt om i Danmark.
Det giver dig ligeledes et bredt spænd af priser, og det er ikke altid det samme, man får for prisen. Hvis du vil være sikker på at finde den rigtige pris, skal du derfor undersøge dine muligheder godt og grundigt, før du tager det endelige valg.

Find billigt fibernet gennem hurtigtinternet.dk

Hvis du leder efter nyt internet, og du vil finde den bedste og billigste løsning, anbefaler vi, at du benytter hurtigtinternet.dk, da du her kan finde lige netop den løsning, du er på udkig efter.
Det giver dig overblikket over de forskellige priser hos udbyderne og hvilken løsning, der matcher dine behov bedst.

Det koster dig ikke noget at bruge siden – så hvorfor ikke gøre det? Du kan kun blive klogere.