Bredbånd via telefonstik

Bredbånd via telefonstik

Baseret på din lokation i Copenhagen, så anbefaler vi udbyderen Fastspeed, hvor du får en billig og lynhurtig internetforbindelse på 1000 Mbit.

Grunden til valg af det bedste bredbånd!

Den mest almindelige bredbåndsmetode den dag i dag, er fastnet bredbånd, og det er også den metode, der benyttes i flest husstande rundt om i landet.

Normalvis er det nemlig billigere, hvis du har et forbrug, hvor du bruger bredbånd stort set hver dag, og endnu mere, hvis du ser TV via nettet.
Du er også sikret mere stabilitet i din forbindelse – nok til det almindelige fobrug, og det er nok også derfor, at langt de fleste udbydere netop satser på fastnet bredbånd.

Bredbåndspriser

På denne side vil du kunne finde en lang række af priser fra en masse udbydere, og det er ligeledes muligt at danne sig et overblik over de forskellige hastigheder på markedet. Det er også muligt at sammenligne priser, så du får muligheden for at spare penge i forhold til dit nuværende forbrug.

Der findes mange udbydere der har en max limit på 100 Mbit i deres sortiment i dag gennem kobberkabler. Det du skal være opmærksom på, er dog hvordan den givne udbyder kan levere i dit område. Det kan du som oftest tjekke på udbydernes egne hjemmesider, hvor du nemt og hurtigt kan danne overblikket over den dækning, de tilbyder til din adresse.

Tjek din internet pris herunder. Juster dine valg af prisleje og hastighed. Derefter kan du sortere alle resultater efter billigste pris, eller efter om du ønsker den internetforbindelse med den største downloadhastighed eller største uploadhastighed.

Ting der er værd at bemærke, ved bestilling af bredbånd

Der findes naturligvis også ulemper ved fastnet bredbånd, og en af de mest graverende ting er, at man i en vis grad er afhængig af kabler, og det kan nemt skabe rod i hjemmet og det kan samtidigt være svært at opsætte en trådløs router, så det virker.

Det kan også blive en nødvendighed at få besøg af en tekniker. Det er noget der kan være meget i vejen i din travle hverdag, og det kan samtidigt blive en forholdsvis dyr fornøjelse. Det er dog langt fra i alle tilfælde, at det er en nødvendighed. Det er som regel ret nemt at installere.

Det forholder sig sådan, at en fastnet bredbåndsforbindelse i langt de fleste tilfælde, vil være den bedste løsning. Og det er er det specielt, hvis du hører musik, ser film, henter ting ned fra nettet med mere, hvor du er meget på nettet.
Det er det fordi, forbindelse er mere stabil end ved mobilt bredbånd.

Forskellige fastnet bredbåndstyper

Der findes i skrivende stund 3 forskellige teknologier til bredbånd. Det er kobber, coax og fiber.

Det er som sådan ret uvæsentligt for majoriteten, hvilken teknologi, de får. Det bedste er dog fibernettet, og kigger man på det fra en teoretisk vinkel, så er coax den næstbedste. Det skal dog nævnes, at der også er ulemper ved de to teknologier, og en af de mest omfattende er, at netværket lettere kan blive overbelastet i forhold til den normale kobberforbindelse.
Det harmonerer ikke altid så godt med, at kobberforbindelsen egentlig er den ringeste – det betyder dog ikke, at den ikke, for langt de fleste, er mere end god nok. Det er tilmed også den løsning, de fleste udbydere tilbyder i dag.

Netværk gennem kobberkabler stammer fra det samme sted i hele landet, og det betyder, at udbyderne stort set tilbyder samme kvalitet.

Fibernettet tilbydes ikke alle steder i landet, så det skal du være opmærksom på, inden du bestiller det. Det er ligeledes også vigtigt, at du er opmærksom på, hvilken udbyder, der tilbyder fibernet i dit område, da det langt fra er de fleste.

Kigger vi på coax, vil det i hovedparten af tilfældene være Stofa og Yousee du skal kigge i mod, men du kan også finde mindre lokale udbydere.
Yousee har tilmed givet muligheden for, at du kan købe bredbånd fra andre udbyder som f.eks. Fullrate og Hiper, og ydermere kan du få bredbånd fra Stofa og Yousee uden at tilkøbe dere TV-pakke.

Dette kan du se uddybet nederst på siden.

Hvilken hastighed er nødvendig for mig?

Det er nemt at lade sig rive med, når udbyderne laver de forskellige kampagnetilbud og des lignende.
Det er faktisk i mange tilfælde tilstrækkeligt at købe deres mindste og billigste pakke, og bor du alene, vil en 10 Mbit-hastighed være nok, og du behøver derfor selvsagt ikke mere end det.

Det skal dog sige, at nogle af udbyderne tilbyder hurtige hastigheder til stort set samme pris som de mindre hastigheder, så hold øjnene åbne for de forskellige priser – det er muligt at lave en rigtig fornuftig handel.

Det kan ikke understreges nok, at det er en meget god idé at kende dit behov, før du bestiller din nye forbindelse. Du skal undersøge de givne udbyderes muligheder for dækning lige netop i dit område.

Som tidligere nævnt er en forbindelse mellem 10 og 20 Mbit være nok for største delen og specielt, hvis du kun bruger én computer på nettet af gange. Her vil 10 Mbit faktisk som regel række.
Det er først, når du vil streame i høj kvalitet at forbindelse kan komme til kort. Her anbefaler vi en forbindelse omkring de 30 Mbit.
Du behøver stort set ikke sætte hastighed af til dine tabets og telefoner medmindre du streamer TV på dem. Det er først når der streames TV på dem, at de optager meget af hastigheden.

Er du en stor familie, hvor der er behov for mange enheder, har du faktisk mulighed for at få op til 100 Mbit. Det er samtidigt ved at blive mere reglen end undtagelsen med højere hastigheder i hjemmet, men der er sjældent reelt set brug for de helt høje hastigheder.

Skulle du have et arbejde, hvor du skal overføre filer ofte, eller har du nogle teenagebørn, der streamer og opdaterer spil eller lignende, kan det faktisk være en idé at overveje endnu hurtigere forbindelser, men med et normalt og rationelt forbrug, er og bliver 100 Mbit mere end nok.

Det er MEGET vigtigt, når du bestiller bredbånd, at du er opmærksom på minimumsforbindelse. Det er nemlig den, udbyderne som minimum binder sig til at levere. Skulle der ikke være oplyst om nogen minimumshastighed, så burde du være garanteret hastigheden, så du kan faktisk betragte en minimumshastighed som en forholdsvis ulempe.

Streamer du ikke?

Det er ret enkelt. Hvis ikke du hverken downloader eller streamer, så vil 10 Mbit være mere end nok helt op til 2-4 personer i husstanden, der er på nettet samtidigt, uden at du vil mærke det på hastigheden.

Streaming er ofte det, der får behovet for øget hastighed til at opstå.

De fleste har den opfattelse, at når du gamer online, vil du have brug for bedre hastigheder. Det er faktisk ikke tilfældet. Det kræver ikke de helt store hastigheder – faktisk ikke mere end når du browser rundt på nettet.
Det handler i bund og grund selve grafikken på din computer, der afgør din spilhastighed, og det er ikke noget, der bliver hentet ned fra nettet.

Som tidligere nævnt har nogle udbydere en adressetest, så du kan se, om lige netop din adresse er dækket ind.

Kan jeg få det på min adresse?

Det er specielt udbyderne der har sine egne netværk, der tilbyder denne form for adressetestere i Danmark, og generelt som tidligere nævnt, så er kobberinternettet det mest normale i landet. Skal man kigge mere teknisk på det, er det kaldet xDSL eller hvis man går helt lavpraktisk til værks – telefonstikket, som langt de fleste nok kender det som.

I Danmark er det TDC der har ejerskabet på den teknologi, og måden det fungerer på, så de andre har muligheden for at tilbyde samme tjeneste, er at de lejer rettighederne til at benytte netværket.

Det medfører, at det nogenlunde er den samme ydelse og hastighed med denne teknologi. Som tidligere nævnt er fibernettet og coax de andre mest anvendte teknologier.

Det er her, der er tale om et mere bredt udvalg, hvor det varierer meget fra område til område, hvilken udbyder der er den bedste for dig.

Du kan her på hurtigtinternet.dk tjekke hvor og af hvem, du er dækket ind. Bemærk at det ikke er endegyldigt, og det kan variere og ændre sig. Se det som en vejledning, men for at være helt sikker, skal anbefalingen lyde på at tjekke udbydernes sider igennem.

Uddybet: De 3 mest brugte teknologier

I afsnittet ovenfor vedrørende forskellige slags bredbåndstyper, kunne du læse lidt om de 3 mest anvendte typer. Som lovet vil de blive uddybet her.

De mest almindelige og brugte typer af bredbåndsteknologier, er som nævnt kobber (også kaldet xDSL), fiber og coax (kabel-tv).

 • xDSL
  For at uddybe kobberforbindelse, så er det, som nævnt, den mest brugte teknologi. Det er kobberkabler, der er ejet af TDC i hele Danmark, og det betyder, at hastigheden og kvaliteten af internettet derfra er stort set ens hele vejen rundt.
  Det gennem telefonstikket at forbindelsen kommer, og det er teknologi med den bredeste dækning.
  Ved køb af xDSL skal du være opmærksom på minimumshastigheder, da det som regel er en skidt ting, hvis der er oplyst en sådan, da hastigheden derfor kan variere. Specielt hvis minimumshastigheden er lav, da det betyder, at det er den udbyderen som minimum er forpligtet til at levere.
  Det er en teknologi der stadig udvikles på, men generelt set er den i nedgang. Det skyldes kort og godt, at de andre teknologier lige så stille udkonkurrerer kobberteknologien.
 • Fiber
  Denne teknologi bliver leveret gennem optiske kabler – også bedre kendt som lyslederkabler. Det er meget hurtigt og godt kvalitets internet, hvor det i Danmark specielt er energiselskaber der har sørget for at brede disse fibre ud. Det er, som vi har været inde på tidligere, det der har skabt selskabet Waoo!
  Fiber bliver dog udbudt af mange selskaber som blandt andet Stofa og TDC, hvor nogle af energiselskaberne faktisk har skiftet Waoo! ud med nogle af de ovennævnte.
  Fremtidsmæssigt mp fiber nævnes som den mes sikre og optimale forbindelse, og umiddelbart er det den forbindelse med det største potentiale. Det sikrer gode hastigheder, høj upload og gode downloadhastigheder.
 • Coax
  Det er den forbindelse, der leveres vi kabel-TV nettet gennem coaxkablerne, hvorfor denne forbindelse hedder, det den gør.
  Generelt set udbydes denne forbindelse ofte gennem lokale udbydere, men Stofa går ofte sammen med antenneforeninger og udbyder forbindelse med dem.
  Generelt er hastigheden bedre med coax end gennem kobbernettet – det kan dog i visse tilfælde ske overbelastninger der medfører langsomme forbindelser i tilfælde af, at mange bruger internettet på samme tid.