Derfor kan dit internet være langsomt

6 måneder siden

Derfor kan dit internet være langsomt

Mange af os bruger vores vågne timer foran en skærm enten i arbejdsregi eller i vores fritid. Derfor er vi ofte meget afhængige af et stabilt og hurtigt internet, og der er altså ikke noget værre end et langsomt internet eller en svag forbindelse. Men hvad kan skyldes et langsomt internet og, hvordan sikrer du dig et hurtigere og mere stabilt internet? Læs med her hvor vi giver dit et par bud på, hvordan du imødekommer en bedre internetforbindelse.

Grunde til et langsomt internet

Et langsomt og ustabilt internet kan skyldes flere årsager heriblandt, at din computer, fjernsyn, spilkonsol eller mobil helt enkelt bare er for langt væk fra selve wifi-routeren. Hvis du bor i et hus, kan det derfor være svært for forbindelsen at sprede sig til hele huset, og derfor fungerer forbindelse bedst, når du befinder dig nær routeren.

Blokeret signal

For eksempel kan husets mure også være med til at blokere for signalet, og dette gælder uanset om du bor i et hus, lejlighed e.l. Løsningen på dette kan være at investere i flere wifi-routere, som placeres rundt i ejendommen, og som kobles op på det samme netværk. Men selvom du erhverver dig flere routere, kan den dårlige forbindelse også skyldes selve routeren, som muligvis ikke er af den højeste kvalitet.

Gammel vs. Ny Wifi-router

Hvis du f.eks. har en gammel wifi-router kan det være, at routerens signalstyrke ikke er stærk nok, og derfor ender med at sænke internethastigheden, når forbindelse sendes ud trådløst. Har din router et par år på bagen, bør du derfor overveje at investere i en ny router, og gerne gennem din bredbåndsudbyder. Er forbindelse således stadig dårlig, kan du henvende dig til dem, og derefter må de sørge for, at din internetforbindelse skal blive bedre.

Sikker internetfærden og hurtige forbindelser

Måske har du hørt om en VPN før, men hvad er en VNP egentlig, og hvordan kan en VPN være med til at styrke din internetforbindelse? Der følger en række fordele ved at erhverve sig en VPN, først og fremmest en privat og sikker internetforbindelse, men også dens eventuelle indflydelse på din internetforbindelse.

Hvad er en VPN?

VPN står for Virtual Private Network, og er et program, som blandt andet krypterer din internetfærden, og derfor kan du med en VPN bevæge dig frit på internettet uden at skulle bekymre dig om at blive overvåget eller hacket. Da en VPN krypterer din færden på internettet, betyder dette også, at du undgår geoblocking.

Du er muligvis stødt på geoblocking, hvis du har været ud og rejse, og er blevet nægtet adgang til diverse internetsider eller streamingsstjenester. Dette skyldes, at der er flere udbydere der blokerer deres brugere i at benytte deres internetsider, hvis de registrerer, at du befinder dig i et andet land f.eks. Med en VPN vil udbydere således ikke kunne se, hvor du befinder dig rent lokationsmæssigt, da VPN’en skjuler samtlige af dine oplysninger, også din placering.

VPN og internetforbindelse?

Trods fordelene, som medfølger en VPN, har en VPN faktisk ry for at forsinke hastigheden på dit internet. Dette skyldes, at dine data skal sendes igennem en sikker VPN-tunnel, som netop skjuler din internetfærden, og dette kan tage en smule længere tid, end hvis dine data ikke skulle krypteres.

Internetudbyderes begrænsende justeringer af din forbindelse

Der er derudover flere grund til, at dit internet kan virke langsomt, og det skyldes ikke altid en VPN. Her kan et problem findes i internetbegrænsning, der betyder, at din internetudbyder har muligheden for at justere og begrænse din internetforbindelse. Dette kan skyldes, at internetudbyderen forsøger at regulerer forskellige eller enkelte af deres kunders internetforbindelse i forsøget på at øge en bedre hastighed til et flertal af deres kunder.

Internetudbydere vil til tider også nedjusterer din båndbredde fordi, at diverse streaming-tjenester og internetsider kræver meget af internetudbyderens båndbredde, og derfor kan udbyderen ikke følge med eller leve op til kravet fra 4K streaming, som vedrører, hvor høj din billedopløsning er. Selve betegnelsen 4K referer til, hvor mange pixels et billede af lavet af, og jo flere pixels des skarpere billede.

VPN-forbindelsens positive effekt

Det er i denne forbindelse, at en VPN-forbindelse også viser sig som værende fordelagtig. Har man en VPN, som altså skjuler dine data og din færden, har internetudbyderen således ikke muligheden for at undersøge, om deres respektive kunder benytter sig af datatung streaming eller online gaming.

Det betyder, at når internetudbyderen ikke kan bekræfte, at netop din færden har en indflydelse på internetudbyderens forbindelse til samtlige af deres kunder, og dermed rører de ofte ikke ved dit bredbånd. Af denne grund vil din VPN-forbindelse i disse tilfælde kunne give dig et hurtigere internet.

Har du generelt set en langsom internetforbindelse, bør du, uanset VPN eller ej, kontakte din internetudbyder. Ofte vil man indgå en aftale ved oprettelse som kunde, og overholder internetudbydere ikke sine aftaler eller lever op til aftalens krav, er der ingen skam i at hive fat i udbyderen og bede dem om at fikse din forbindelse.

Derfor kan dit internet være langsomt
Derfor kan dit internet være langsomt