Solidt bredbånd til din tablet

5 år siden

Solidt bredbånd til din tablet

Sådan kan du få bredbånd til din tablet overalt

Hvis du godt kunne tænke dig at være online overalt på din tablet, så skal du se godt efter her. Du kan nemlig sagtens koble din tablet til det mobile net – det eneste, det kræver, er blot et SIM-kort og en tablet, der understøtter dette!

Vælger du at smække et SIM-kort i din iPad eller Android-tablet, så kan du koble dig direkte på det mobile bredbånd, som er relativt velfungerende her i landet. Der er ikke den store forskel på indgangene til SIM-kortene i de forskellige tabletmodeller, og dermed er der stort set frit valg på alle hylder, når det kommer til valg af udbyder. Du skal dog være opmærksom på, at SIM-kortet i en iPad er af typen ”micro-SIM”, mens resten af tabletmarkedet i højere grad benytter SIM-kort af almindelige størrelser. Dermed kan du ikke altid forvente at kunne skifte mellem forskellige typer af tablets og beholde din internetadgang!

Hvis du bruger din tablet som gennemsnittet – til at læse bøger, spille spil og se videoer – så er du rigtig godt tjent med et almindeligt dataabonnement, som også computere og andre enheder benytter sig af. Du får normalt ikke noget udstyr med, når der er tale om mobilt bredbånd til tablet. Ønsker du at bruge din tablet som telefon samtidig, så kan du også vælge et almindeligt mobilabonnement, der i nogle tilfælde vil være pengene værd; der findes dog tjenester som Skype, Facetime og lignende, hvor du frit kan snakke med andre gennem dit mobile bredbånd i stedet!

Du får klart mest ud af din tablet, hvis du vælger mobilt bredbånd til, da friheden ved at kunne være online overalt er befriende i vores moderne tid. Du kan streame serier, spille spil og have kontakt med omverdenen i hele landet – og det er tilmed en rigtig god løsning til f.eks. nem internetadgang i sommerhuset.

Specifikt omkring abonnementer til tablets

Internetabonnementer til tablets er ikke meget anderledes fra det mobile bredbånd til din computer – forskellen er blot, at du ikke har behov for et USB-modem. Du skal således gå efter abonnementer på mobilt bredbånd, hvor du oftest kan få lov til at slippe for USB-modemmet. Dette betyder også, at du i mange tilfælde kan undgå bindingsperioder, hvilket gør det muligt at skifte udbyder, som det passer dig. Alt du har brug for er et SIM-kort – det er da nem adgang til internettet!

Mange udbydere giver dig tilmed muligheden for at få et ekstra SIM-kort med til dit abonnement, hvilket giver mulighed for internet på to enheder samtidig. Du kan dele det med en ven, med børnene eller andre, der også gerne vil være koblet på nettet, når de er ude af huset. Vi anbefaler altid, at du forhører dig om mulighederne for et ekstra SIM-kort, inden du vælger din udbyder – det er ekstremt praktisk og koster i mange tilfælde ikke meget mere om måneden.

Så simpel er vejen til hurtigt internet på din tablet

Hvis du har en tablet, der understøtter muligheden for mobilt bredbånd gennem et SIM-kort, så er det yderst simpelt at opnå hurtig adgang til internettet overalt! Alt du skal gøre er simpelthen at sætte dit SIM-kort i din tablet, hvorefter forbindelsen automatisk bliver oprettet. Du skal dog være helt sikker på, om din tablet understøtter 3G/4G bredbånd – dette vil altid fremgå tydeligt, når du køber den – da du ellers ikke vil kunne sætte SIM-kortet i din tablet!

Hvor meget data har jeg egentlig brug for?

Generelt set bør du vælge et abonnement til din tablet, der stiller nogenlunde de samme krav til forbindelsen, som din smartphone gør. Mange mennesker bruger deres tablet til nogle af de samme ting, som de bruger deres smartphones til, og dette er et godt grundlag for dit valg af datamængde. Herudover skal du naturligvis tænke meget over, hvad du primært bruger din tablet til: Surfer du meget på nettet og ser mange videoer og hører musik, så bør du helt sikkert skrue lidt op for din datamængde!

Bruger du primært din tablet til arbejde, besvarelse af mails eller til at læse nyheder, så er der ingen grund til at bruge mange penge på et stort dataabonnement. Disse features bruger sjældent store mængder data, og du behøver heller ikke at lægge vægt på hverken hastighed eller dataforbrug, hvis dette er dit primære forbrug. Generelt set kan det være en særdeles god ide at observere dit dataforbrug på mobilen – dette vil give dig et godt fingerpeg om, hvad dit dataabonnement til din tablet bør indeholde.

Hvordan er den mobile dækning?

Danmark er et af de lande i Europa, der kan prale af at have en virkelig solid dækning, når det kommer til mobilt bredbånd – og denne dækning bliver bedre og bedre hele tiden! Dette betyder dog ikke, at du skal undlade at tjekke dækningen i de områder, hvor du primært bruger din tablet på farten; dækningen kan svinge meget fra område til område.

Det mobile bredbånd er helt generelt utrolig velfungerende i de store til middelstore byer, hvor der er mange master, der kan dække huller for hinanden. Dækningen kan dog variere mere, når man bevæger sig ud i det smukke, danske landskab – begrebet Udkantsdanmark er desværre ikke helt udfaset for det mobile bredbånd. Som hovedregel er der dog altid en udbyder, der kan levere en god dækning – og du gør klogt i at vælge dit abonnement ud fra den lovede dækning!

Hvor hurtigt internet kan jeg forvente?

Som med alle andre enheder er der to forskellige faktorer, der spiller ind på den internethastighed, du kan forvente at trække: Dit eget udstyr og udbyderens telemaster. Mange mennesker fokuserer meget på den hastighed, som udbyderne kan tilbyde på tværs af landet, hvilket isoleret set også er ganske fornuftigt. Faktum er dog bare, at din tablet også har stor indvirkning på, hvilken hastighed du kan benytte dig af – jo nyere en tablet, desto mere stabil forbindelse!

Efterhånden som teknologien udvikler sig, så vil du også opleve at kunne drage nytte af højere internethastigheder; WiFi-chippen i din tablet har stor indvirkning på, hvor hurtigt internettet kører. Derfor skal du helst finde en kombination af et solidt mobilt bredbånd og en nyere tablet, hvis du vil opnå den optimale internethastighed i hele landet.

Her på hurtigtinternet.dk har vi gjort det let for dig at finde frem til markedets bedste mobile bredbånd til din tablet! Vores smarte søgemaskine bruger dine behov til at frasortere de udbydere, som ikke kan levere det, du kræver – og derfor står du tilbage med de billigste og bedste mobile bredbåndsløsninger. Hvis du er i tvivl om, hvilken udbyder du skal vælge, så har vi din ryg her hos hurtigtinternet.dk!