Billigt Internet

Billigt Internet

Du bruger det sikkert hele tiden. Internettet. Når du ser film og serier på Netflix, spiller online spil, læser nyheder eller tjekker de sociale medier. Derfor er det også vigtigt at have den rigtige – og billigste – internetforbindelse. Ellers risikerer du at komme til at spilde en masse penge på en internetforbindelse, som slet ikke matcher dine behov. Det kan dog virke uoverskueligt at finde den helt rigtige internetforbindelse blandt de utallige udbydere, der findes på markedet. Særligt fordi de alle kæmper om din gunst og lokker med billige internetpriser.

Sådan finder du den billigste internetforbindelse

I denne guide giver vi dig alle de oplysninger, du har brug for, når du skal finde billigt internet. På den måde er du godt klædt på, når du skal vælge den internetforbindelse, der passer til dine behov.

Hvad er bredbånd?

Langt de fleste husstande i dag har internetforbindelse – også kaldet bredbånd. Bredbånd er den måde, man forbinder til internettet på. Der er fire forskellige former for bredbånd:

Forskellen på bredbånd via kabel-tv eller telefonstik og mobilt bredbånd er, at mobilt bredbånd leveres via et signal i luften. Der er altså tale om en trådløs internetadgang. Dette kan ske ved hjælp af mobile enheder såsom et trådløst modem, en USB eller en mobil.

Almindelige bredbåndsforbindelser leveres derimod ved hjælp af kabler.

Desuden er prisen afgørende for forskellen på almindeligt bredbånd og mobilt bredbånd. Hvor prisen på almindeligt bredbånd afhænger af hastigheden, afspejler prisen på mobilt bredbånd mængden af data.

Fibernet er en helt anden form for bredbånd. Det er en moderne teknologi, der leverer data ved hjælp af et lyslederkabel. Da signalet transporteres via lys, kan man opnå ekstremt høje hastigheder. Fordelen ved fibernet er desuden, at hastigheden ikke påvirkes af, hvor mange der er koblet på. Ulempen er, at det ikke er alle steder i landet, at fibernet er tilgængeligt.

Bliv bevidst om dit behov

Når du skal vælge billigt internet, er det en god idé at gøre sig bevidst om sine behov. Der er nemlig en tydelig sammenhæng mellem bredbåndpriser og hastighed. Det vil altså sige, at jo hurtigere internetforbindelsen er, jo flere penge skal du hoste op med om måneden.

Tidligere var internetforbruget i en familie begrænset til en stationær computer, men i dag er flere forskellige enheder tilkoblet internettet. Det gælder blandt andet tablets og iPads, spilkonsoller, smartphones og tv. Hvis en husstand består af flere medlemmer, vil der typisk være flere, der er aktive på nettet på samme tid, og det stiller krav til hastigheden på din internetforbindelse.

Når du skal på jagt efter billigt bredbånd, skal du blandt andet tage stilling til, hvor høj hastigheden på din internetforbindelse skal være. Hastigheden på din internetforbindelse bliver opgjort som antal megabit i sekundet og forkortes Mbit.

Mbit er afgørende for, hvad du kan bruge dit internet til. Downloadhastigheden siger nemlig noget om, hvor hurtigt du eksempelvis kan hente film og serier ned på din computer. Samtidig er Mbit også afgørende for, hvor mange enheder der kan være tilkoblet internettet på samme tid, uden at forbindelsen bliver langsom.

Når du sammenligner priser hos de forskellige udbydere, vil hastigheden – altså Mbit – være tæt forbundet med prisen.

Da hastighederne i dag spænder fra 1 Mbit til 100 Mbit, har du mulighed for at vælge lige præcis det bredbånd, der passer til dine behov. At vælge det rigtige bredbånd kræver dog, at du er bevidst om dine behov. Ellers risikerer du at betale for en hastighed, der er alt for høj til dit forbrug eller at skulle trækkes med et langsomt internet, der ikke matcher dine behov.

Er du i tvivl om, hvor stort dit behov er, kan du følge disse generelle retningslinjer:

  • Husstand med 1-3 personer: Består din husstand af 1-3 personer, vil en internetforbindelse på 10-20 Mbit typisk være nok til at dække jeres behov. En tommelfingerregel siger, at 5-6 Mbit pr. computer er nok til at streame film og tv, skrive mails, surfe på nettet, høre musik online og tjekke situationen på de sociale medier. Hvis alle husstandens medlemmer streamer film på samme tid, kan I dog risikere, at internetforbindelsen bliver meget langsom. I så fald bør I overveje en hastighed på 20 Mbit eller derover.
  • Familie med 4-5 personer: 30-50 Mbit er dækkende for en familie, der består af 4-5 personer. Selvom alle familiens medlemmer er online på computer, tablet eller mobil, vil I ikke opleve, at internettet bliver langsomt.
  • Store familier eller virksomheder: Hvis der er mange personer, der benytter sig af internettet på samme tid, anbefales en hastighed på 50+ Mbit. Det kunne være meget store familier eller kollektiver, hvor alle bruger internettet meget. Det er dog de færreste privatpersoner, der har brug for en hastighed på over 50 Mbit.

Test din hastighed

Skulle du være i tvivl om, hvorvidt hastigheden på din nuværende internetforbindelse matcher dine behov, kan du lave en hastighedstest.

Find vores hastighedstest her.

Hvis du eksempelvis godt kan lide at spille, og du har en fornemmelse af, at dit bredbånd er for langsomt, kan du teste din hastighed. Når du kender hastigheden på dit abonnement, og du er blevet bevidst om dine behov, har du et bedre udgangspunkt for at sammenligne de forskellige udbyderes tilbud og finde en god pris på dit bredbånd.

Internet priser

Når du er blevet bevidst om dit behov, kan du begynde at fokusere på bredbåndpriserne. Først og fremmest bør du dog overveje, hvilken form for bredbånd du er interesseret i. Dernæst anbefales det, at du finder ud af, hvilke muligheder for bredbånd der er på din adresse, og hvilke udbydere der dækker dit område. Er du eksempelvis interesseret i fiberbredbånd, kan du nemlig risikere, at fibernet ikke er en mulighed i det område, hvor du bor.

Det er vigtigt, at du holder tungen lige i munden, når du sammenligner priser på billigt internet. Det anbefales, at du ikke kun ser på den månedlige pris, når du går på jagt efter billigt internet. Det er prisen for de første seks måneder, der er interessant. Prisen for de første seks måneder inkluderer nemlig også eventuelle opstartsgebyrer samt udgifter til udstyr. Du kan også risikere at falde over et tilbud, der næsten er for godt til at være sandt. Og det kan det sagtens vise sig at være. Nogle udbydere lokker nemlig med skarpe introduktionstilbud, hvor du kan få de første måneder til en lav månedlig ydelse. Men hvis den månedlige pris på dit internet efterfølgende stiger markant, og du er bundet til udbyderen i op til et år, risikerer det at blive en dyr fornøjelse. Ved at fokusere på prisen for de første seks måneder får du derfor et bedre overblik over markedets billigste priser på bredbånd.

Synes du, at det virker uoverskueligt at skulle gennemtrevle nettet for udbydere for at finde den bedste pris på billigt bredbånd, er der heldigvis hjælp at hente. På Hurtigtinternet.dk kan du finde en udførlig liste over de udbydere, der findes på markedet. Det giver dig et godt overblik over aktuelle bredbåndspriser og hastighed. Samtidig er det let for dig at finde oplysninger om, hvilke type internet den pågældende udbyder tilbyder – det kan eksempelvis være bredbånd via telefonstik eller kabel-tv, fiber eller mobilt bredbånd.

Er prisen vigtigst for dig, når du er på jagt efter billigt bredbånd, kan du vælge at filtrere din søgning efter pris. På Hurtiginternet.dk kan du søge efter din nye udbyder ved at vælge pris pr. måned. Ønsker du eksempelvis ikke at betale mere end 200 kr. om måneden for dit bredbånd, kan du indstille din søgning således, at du kun får vist de udbydere, der tilbyder internetforbindelser til 200 kr. om måneden og derunder.

Er hastigheden derimod afgørende, når du shopper nyt abonnement, kan du ligeledes vælge at filtrere din søgning baseret på hastighed. Det gør du ved at vælge, hvor høj og/eller lav hastighed du ønsker.

Hold øje med de gode tilbud

Da der er mange aktører på markedet, som alle kæmper om at være den billigste leverandør af bredbånd, har du en god chance for at finde et godt tilbud på både mobilt bredbånd, almindeligt bredbånd og fibernet.

Derfor kan det anbefales at bruge lidt tid på at finde det billigste tilbud frem for blot at vælge det første tilbud, som du snubler over i din søgning. På samme måde kan det være en god idé at give dit abonnement et kvalitetstjek fra tid til anden. Dermed sikrer du dig, at du stadig har den billigste pris på din internetforbindelse. Det kunne jo være, at andre udbydere kan give dig bedre priser på din hastighed – eller måske endda tilbyde dig en højere hastighed til samme pris som den nuværende.

Hvilket slags bredbånd skal du vælge?

Som vi allerede har nævnt, kan du vælge mellem forskellige typer bredbånd. Du kan få mobilt bredbånd, bredbånd via kabel eller fibernet. Hvis du ikke er et teknisk vidunder, kan det være vanskeligt at vurdere, hvilket slags bredbånd du skal vælge. Derfor hjælper vi dig selvfølgelig på vej. I det følgende kan du læse mere om fordele og ulemper ved de forskellige bredbåndsløsninger.

Bredbånd via kabel-tv eller telefonstik

Bredbånd via tv-kabel eller bredbånd via telefonstik er nogle af de mest udbredte former for bredbånd i Danmark. Vælger du at få bredbånd via kabel-tv, vil internetsignalet gå gennem samme kabel-stik, som dit tv-signal. Dette kaldes også coax-teknologi, da dit kabel-tv bliver leveret via et coax-kabel. Dette kabel er et såkaldt delt medie, hvilket gør det muligt at modtage telefoni, tv og internet gennem et og samme kabel. Vælger du bredbånd via coax, får du ofte en højere hastighed end bredbånd via kobberkabler.

Bredbånd via kobberkabler er den traditionelle teknologi i Danmark. Rent faktisk er det også den teknologi, der giver den dårligste forbindelse. Grunden til, at denne teknologi er så udbredt, er, at det er den forbindelse, som langt de fleste udbydere tilbyder deres kunder. Det skyldes, at kobberkablerne – der også fungerer som telefonstik – var den forbindelse, der først blev anvendt, da danskerne begyndte at koble sig på nettet i sin tid. Derfor er kobberkablerne også de kabler, der er gravet ned flest steder rundt omkring i landet.

Skønt kobberkablerne i praksis er den dårligste forbindelse sammenlignet med coax og fiber, betyder det ikke, at forbindelsen ikke er god nok til at opfylde de fleste brugeres behov.

Se her vores oversigt over bredbånd via telefonstik

Se her vores oversigt over bredbånd via tv-kabel

Mobilt bredbånd – priser

Er det vigtigt for dig at kunne være online hele tiden, ligegyldigt hvor du befinder dig, kan mobilt bredbånd være løsningen for dig. Fordelen ved mobilt bredbånd er netop, at du kan skrive mails, læse nyheder, se yndlingsserien på Netflix og tjekke de sociale medier, hvad enten du sidder i bussen på vej hjem fra arbejde eller slapper af i sofaen derhjemme.

Hvis du rejser meget i forbindelse med dit arbejde, kan mobilt bredbånd være en god løsning, da du netop kan være på internettet hele døgnet rundt, hvor end du befinder dig.

Der findes flere forskellige priser på mobilt bredbånd, som afhænger af mængden af data. Derfor bør du gøre dig bevidst om, hvilke behov du har, så du ikke ender med at betale i dyre domme for en masse data, som du slet ikke har brug for.

Når du skal på udkig efter billigt mobilt bredbånd, så kan du benytte dig af vores sammenligningstjeneste her. Det gør det let og overskueligt for dig at sammenligne priser på trådløst internet. Ved at filtrere din søgning kan du selv vælge, hvilken månedlig pris dine søgeresultater skal afspejle. På den måde får du kun vist de mobile bredbånd, der matcher dine behov.

Før du vælger mobilt bredbånd, er der nogle overvejelser, som du bør gøre dig. Bor du eksempelvis ude på landet, skal du sikre dig, at du overhovedet har mulighed for at få mobilt bredbånd. Det skyldes, at forbindelsen kan være ustabil i nogle områder. Bor du langt fra en storby, er det en god idé at kontakte de forskellige udbydere og forhøre dig om, hvorvidt det er muligt for dig at få mobilt bredbånd. Du kan også tjekke, om signalet er stabilt ved din bopæl. Det gør du ved at kaste et blik på de forskellige udbyderes dækningskort.

Desuden egner mobilt bredbånd sig bedst til én person. Overvejer du mobilt bredbånd som en løsning til en husstand, der inkluderer flere personer, bør du i stedet vælge almindeligt bredbånd. Forbindelsen og hastigheden ved mobilt bredbånd vil sjældent være nok til at dække forbruget hos en husstand på mere end én person. I stedet bør du vælge bredbånd via tv-kabel eller telefonstik, da dækningen og hastigheden typisk vil være bedre.

Se her vores oversigt over mobilt bredbånd

Fibernet

Efterspørgslen på fibernet er stigende, og fordelene ved fibernet er da også til at få øje på. Bor du et sted i landet, hvor det er muligt at få fibernet, er det en oplagt løsning for dig, hvis du sætter store krav til hastigheden på din internetforbindelse. Det, der kendetegner fibernet – eller fiberbredbånd – er nemlig ekstremt høje hastigheder og stor pålidelighed. Helt konkret betyder det, at du og din familie kan trække store veksler på internettet, uden at hastigheden forringes.

Generelt vil du få en bedre oplevelse, når du færdes på nettet. Du og din familie kan være online på samme tid uden at risikere, at internettet bliver langsommere. I kan blandt andet downloade film og musik langt hurtigere end med almindeligt bredbånd, og hvis en af husstandens medlemmer er en seriøs gamer, er en stabil og hurtig internetforbindelse desuden at foretrække.

Se her vores oversigt over fibernet

Fibernet priser

Priserne på fibernet minder meget om priserne på almindeligt bredbånd forstået på den måde, at du betaler for hastigheden. Jo flere Mbit du er interesseret i, jo dyrere vil dit abonnement typisk blive. Også her er det vigtigt at kigge på den samlede pris for de første seks måneder frem for blot at kigge på prisen pr. måned. Der kan nemlig være omkostninger forbundet med oprettelsen, ligesom nogle udbydere har en bindingsperiode på op til seks måneder.

Billigt internet og tv

Selvom det bliver mere og mere populært at vælge streamingtjenester og on-demand til, har langt de fleste danskere stadig en almindelig tv-pakke. Hvis du er en af de danskere, der foretrækker at se flow-tv, kan du overveje at samle dit tv- og internetabonnement ved den samme udbyder. På den måde slipper du for bøvlet med at skulle betale regninger flere steder.

At samle dit tv- og internetabonnement ved den samme udbyder er dog ikke ensbetydende med, at det bliver billigere. Tværtimod er der nok større sandsynlighed for, at du vil spare penge ved at vælge to forskellige udbydere. På den måde kan du vælge lige præcis det internet- og tv-abonnement, der matcher dine behov.

Foretrækker du at have din tv-pakke og internetløsning ved den samme udbyder, kan du kontakte den udbyder, du har set dig lun på og bede om en samlet – og billig pris – på din bredbånd og tv-pakke. Du kan være heldig at opleve, at udbyderne kan tilbyde bedre priser end dem, der fremgår på deres hjemmeside, hvis du vælger at købe både tv-pakke og bredbånd hos dem.

Når du går på jagt efter en udbyder, der kan tilbyde billigt internet og tv, er det som altid vigtigt at finde ud af, hvilke behov du og din familie har. Både i forhold til tv- og internetvaner. Hvis I eksempelvis hovedsageligt ser film og tv på online streamingtjenester, kan det være en god idé at overveje en tv-pakke, hvor streamingtjenester er inkluderet. Og hvis din husstand består af 4-5 personer, der alle har gang i diverse digitale aktiviteter på samme tid, er det højst sandsynligt en hurtig internetforbindelse, der vil matche jeres behov bedst.

Synes du, at det virker uoverskueligt at sammenligne priser på bredbånd og tv-pakker, findes der flere sammenligningstjenester på nettet, der allerede har gjort arbejdet for dig. Det giver dig et bedre overblik over, hvor du kan finde billigt internet og tv.

Et eksempel på en internetudbyder, der tilbyder hele pakken, er YouSee. Her kan du både få mobilt bredbånd, fibernet, almindelig bredbånd, mobil, fastnet og tv.

Priser på YouSee bredbånd afhænger af, hvilken hastighed du ønsker. Du kan få bredbånd fra 50 Mbit og helt op til 100 Mbit alt afhængig af dit behov.

Hvis du ønsker at samle dine abonnementer på bredbånd, mobil og tv hos YouSee, er der også mulighed for det. På deres hjemmeside kan du se, hvilke produkter de tilbyder. Det kan være en god idé at kontakte dem og bede om en samlet pris ved køb af flere produkter.