Sådan får du bedre Wifi-forbindelse derhjemme

1 år siden

Sådan får du bedre Wifi-forbindelse derhjemme

Er du en af mange danskere, som ofte oplever en dårlig internetforbindelse derhjemme? Så er du ikke alene. Typisk svigter internettet, når du virkelig har brug for det. Og det kan være så irriterende.

Men der findes heldigvis råd for en dårlig forbindelse. Ved at lave et par småjusteringer kan du opleve, at din internetforbindelse bliver meget bedre. Du vil ikke længere høre børn, som råber grundet dårlig forbindelse.

Inden du kontakter din udbyder, kan det være en god ide at forsøge dig med vores råd. Det er ikke altid nødvendigt med en ny router, hvorfor du kan spare dig selv for den udgift. Så læs med her og prøv dig frem derhjemme.

Er der særlige forstyrrelser?

Dit netværk kan påvirkes af rigtig mange ting. Også noget, som du ikke selv er herre over. Hvis du bor i en lejlighed, kan det særligt være netværk fra de andre beboere. I dette tilfælde anbefales det, at du vælger et 5 Ghz-bredbånd.

Andre forstyrrelser kan være et almindeligt USB-stik. Dette er derfor værd at tage højde for, når du skal placere din router. Denne bør du desuden placere så højt som muligt. Og gerne væk fra vinduer og andet glas. Glasset kan gå ind og reflektere netværksbølgerne, og dermed kommer internettet aldrig ud i haven som ønsket.

Netværket har svært ved at bryde igennem en betonvæg. Men stiller du din router op ad denne type væg, vil du opleve en forstærkning af signalet. Her bliver bølgerne ligeledes reflekteret, og forbindelsen til dine enheder kan blive endnu stærkere.

Det handler mange gange om at placere din router rigtigt, således forbindelsen har fri adgang til dine enheder.

Det kan aldrig blive helt fejlfrit

Uanset hvor meget du gør for at ændre på din internetforbindelse, vil der altid være noget, som kan ændres. Hvis du ændrer placeringen af din router, vil det måske have betydning for noget andet. Derfor må du acceptere, at der vil være visse forstyrrelser. Du kan aldrig få et netværk, som er et hundrede procent fejlfrit.

Inden du drager konklusioner, så kan du forsøge at genstarte din router. I mange tilfælde vil det være med til at gøre forbindelsen bedre. Ellers kan det være, at den trænger til en opdatering.

Dog skal forstyrrelserne ikke være daglige og længerevarende. Hvis du oplever forstyrrelser, der går over dette, er der noget andet galt. I dette tilfælde kan det være nødvendigt at finde en ny internetudbyder. I dag findes der heldigvis mange udbydere på markedet.

Ofte har det ikke noget med selve udbyderens kvalitet at gøre. Det er placeringen af din bolig i forhold til udbyderes rækkevidde. Derfor kan du med fordel se efter en udbyder, der er tættere på dig. Eller som er brugt i dit lokalområde.