3 eksempler, hvor hurtigt internet er en stor fordel

2 år siden

3 eksempler, hvor hurtigt internet er en stor fordel

Det kan være svært at vurdere, om man har brug for hurtigt internet eller ej. Selv om du måske nok ved, at større opgaver kræver mere båndbredde, så kan det stadig være svært at gennemskue, hvad en stor opgave helt præcist er, og om opgaven er stor nok til, at den kræver hurtigt internet eller ej.

Herunder kommer vi med tre eksempler på ”opgaver”, der alle kræver hurtigt internet. Skal du bruge din computer og netforbindelse til en eller flere af disse opgaver, ved du dermed, at du har brug for hurtigt internet.

Gaming

Gaming er en af de ”hverdagsopgaver”, som kræver mest af din netforbindelse. Spillene bliver hele tiden større og større, og samtidig bliver grafikken bedre og bedre. Det gør spillene tungere at trække, og kræver derfor en lynhurtig internetforbindelse, der er i stand til dette.

Gamer du i stedet på en langsom internetforbindelse, vil du opleve, at spillet hele tiden hakker, eller at det ligefrem slet ikke kan køre. Har du planer om at game, er du derfor nødt til at have en tilpas hurtig forbindelse; ellers får du ganske enkelt ikke noget ud af dine spil.

Streaming

Streaming kræver ikke nødvendigvis en helt lige så hurtig forbindelse som gaming, men du er stadig afhængig af en forbindelse, der er nogenlunde hurtig. Matcher din internetforbindelse ikke det, du streamer, vil du opleve samme symptomer som ved gaming – at streamet enten hakker eller helt holder op med at fungere.

Download og upload

Når du skal downloade og uploade filer, er det vigtigt, at du har en hurtig internetforbindelse. Hvem husker ikke de gamle dage, hvor det kunne tage et døgn at hente et musikalbum? Det skyldtes de langsomme forbindelser, man havde dengang. Jo hurtigere en forbindelse, man er i besiddelse af, jo hurtigere sker både down- og uploads.

Et eksempel, hvor en hurtig internetforbindelse ikke er vigtig

De fleste forbindelser er i dag tilstrækkelige til at kunne håndtere mange typer af opgaver på nettet. Det gælder f.eks. online trading med aktier og futures. Her vil mange måske tro, at de mange informationer, der skal sendes mellem dig og din broker – det kunne f.eks. være Saxo Bank – kræver en hurtig internetforbindelse. Det er dog ikke tilfældet; tværtimod er det muligt at trade selv en middelmådig forbindelse.

Det samme gælder ikke blot online trading, men en lang række andre opgaver online. Er du i tvivl om, hvorvidt en given internethastighed kan klare en given opgave, er det derfor altid en god idé at spørge udbyderen til råd, så du er sikker på at få en internetforbindelse, der passer til dine behov.

3 eksempler, hvor hurtigt internet er en stor fordel
3 eksempler, hvor hurtigt internet er en stor fordel